Takk for støtten:

Margot Haave 60 år

Margot Haave fyller 60 år i dag. En trofast friidrettsmor som ikke gjør mye vesen av seg, men som bør hylles på en dag som denne som den solide støtte i klubben hun er. Hun er blant de aller mest kunnskapsrike og engasjerte dommerne vi har, også hva gjelder seriøsitet i møte med utøverne og hvor ofte hun stiller opp på stevner. Hun var også reiseleder på turer da barna var yngre, og i og for seg hjelpetrener for vårt store talent Mia helt i starten av hennes karriere.

Margot har i dag habile veteranresultater, blant annet i kule som hun aldri har drevet med. Veteranfriidretten vokser nå så smått i Tyrving, og i T-utvalget er Margot en av pådriverne for å få opp deltakelsen på bane. Hun gikk foran med et godt eksempel og nordisk veteranmesterskap på 100 meter tidligere i sommer.

Vi finner henne i friidrettens nasjonale årsstatistikker allerede i 1969. 4,88 i lengde ble oppnådd for Sør-Fron IL på Hundorp, og det var faktisk kretsrekord i Gudbrandsdal en periode, i en tid da bane med fast dekke — og det å ha en friidrettstrener, for den saks skyld — var ukjente begreper.

Etter gymnas i Vinstra fulgte studier på NIH (gym), UiO (engelsk) og Statens spesiallærerhøgskole på Hosletoppen. Hun satsa på håndball i denne perioden og spilte i eliteserien med Stabæk på tidlig 1980-tall, blant annet med motstandere som Marit Breivik.

Etter disse «småturene» innom Bærum bosatte hun seg på Nesodden der hun fikk jobb. Her møtte hun sin kjære Bjarne Nilssen, styremedlem i Tyrving i dag. Bjarne hadde en fjern slektning på Stabekk hvor de flyttet. Hadde de ikke bosatt seg her hvor vi har en så super klubb som Tyrving, er det ikke sikkert barna Mia og Morten hadde tatt sine sju NM-gull til sammen. Vi kan jo minne om at Mia var internasjonal juniorutøver med norsk juniorrekord i tresteg som fortsatt står!

,

One Response to Margot Haave 60 år

  1. Morten Haave 30. august 2013 at 11:54 #

    Les også portrett med flott bilde i Budstikka 17.8.!

Legg igjen en kommentar