Tyrving – Friidrett

Søndagen ble best i Stockholm

Mens de eldre var på Jessheim på NM reiste noen av de yngre til Stockholm for å delta på DN Galan Youth.

DN Galan Youth arrangeres hvert år helgen etter DN Galan, og samler alle de beste svenskene. I år var det også med mange fra Danmark og noen fra andre nasjoner, i tillegg til en del fra Norge. Stevnet blir arrangert etter samme standard som DN Galan med opprop i eget rom under tribunen, felles innmarsj til hver øvelse, presentasjon av hver utøver både på storskjerm på stadion og live over internett, og kontinuerlig sending fra arrangementet. Hele stevnet ligger også på nettsiden til arrangøren i ettertid.

15-åringene Didrik Hexeberg Warlo, Henrik Bjørnstad Koppang og Albert Sperstad var over for andre gang. I fjor var turen meget vellykket med 6 personlige rekorder på 6 starter, Albert vant begge distanser og alle ble topp 6 på begge. I år var det ventet tøffere konkurranse siden de beste danskene stilte.
Henrik Solheim Ruud var også der for å løpe i 13-års klassen, men ble dessverre dårlig etter ankomst Stockholm og fikk ikke deltatt.

Lørdag var det 800m på programmet. Gutta var fint med på første runden, men da danske Victor Thomsen (pers på 1.57) satte fart etter 500m var løpet avgjort. Didrik kjempet om en 2. plass men endte på en fin 3. plass, bare 0,7 sek bak pers med 2.04,48. Albert fulgte som nr 5 med 2.05,86 mens Henrik ble nr 12 med 2.13,41.
Alt i alt en mellomfornøyd gjeng etter første dag.

På 1500m var det tydelig at gutta ville revansjere seg. Albert tok teten fra start og fra halvveis var det bare lørdagens vinner Victor Thomsen som fulgte. Men på siste runden løp Victor forbi og inn til tiden 4.06,61. Albert løp inn til ny pers med 4.08,93. Dette er også de to klart beste tidene i Norden i år.
Lenger bak løp både Didrik og Henrik meget gode løp der begge perset med ca 10 sek (!). Didrik løp inn til 5. plass med 4.16,17 og Henrik kom på plassen bak med 4.22,52. Alle tre er dermed blant de 6 beste på landsstatistikken for 15-åringer i år.

Bildene under er hentet med tillatelse fra Sportway, som var selskapet som filmet og tok bilder fra arrangementet.

Albert fører 1500m foran vinneren Victor Thomsen fra Danmark. Henrik følger som nr 3 men Didrik kan ses med rød singlet lenger bak i feltet

Pallen på 1500m. Fra venstre vinneren Victor Thomsen fra Danmark. Deretter Albert, Christian Dirksen fra Danmark, Åsmund Jakobsen fra Norge/Nordre Land, Didrik og Henrik. Deretter fulgte det to dansker før beste svenske.