Tyrving – Friidrett

Litt fra Furumomila og Hytteplanmila

Selv om banesesongen er over blir det fortsatt arrangert løpskonkurranser, og noen av Tyrvings aktive har deltatt på et par av de større på Østlandet de siste helgene.

Forrige helg var det Furumomila på Modum. Et tradisjonsrikt løp som i år ble arrangert for 32. gang. Løpet går i myk og lettløpt furuskog. De fleste løper 10km eller 5km i kontrollmålte løyper, men det arrangeres også barneløp (1,5km), minimil for de aller yngste samt turmarsj.
Årets arrangement ble som vanlig prikkfritt arrangert med totalt 2005 deltagere (ny rekord).
Forholdene var også perfekte og det ble satt løyperekord både på 5km herrer og 10km damer.
Eneste Tyrvingløper på 10km var Sander Berrefjord, som løp inn til en fin 2. plass i klasse 16-17 på ny pers 35,07.
På 5 km fikk Albert Sperstad samme plassering i klasse 14-15 med tiden 16,02. Her ble Didrik Hexeberg Warlo nr 8 på tiden 17,16 etter et knallhardt spurtoppgjør der han akkurat slo beste kvinne på distansen.
Også Randi Austgulen Fosnæs fikk en 2. plass med tiden 20,44 i klasse 55-59.
I kvinner 40-44 ble Silje Birgitte Solli nr 3 på 25,07.
Tilslutt tar vi med mange jenter fra Tyrving i klasse 12-13; Tuva Kristine Lund nr 10 (25,04), Merete Sperstad nr 12 (26,28), Ingrid Lund Hovden nr 20 (28,27) og Silje Lund Hovden nr 21 på samme tid.

Denne lørdagen ble Hytteplanmila arrangert for 10. gang på Svensrudmoen, like syd for Hønefoss. Dette er en meget rask 10km løype som går på asfalt, og som alltid samler mange gode deltagere.
Dette arrangementet er også meget godt arrangert med parkering og idrettshall (stevnekontor) like ved start. Arrangøren stiller også med gratis boller, kaffe og varm saft til alle i hallen etter målpassering.
Med hele 1502 fullførte var det igjen ny deltagerrekord i løpet som ble arrangert under fine forhold med vindstille og stort sett opphold, men litt kjølig (4 grader).
Bare to av deltagerne løp for Tyrving, men flere av de yngre som løper for Tyrving om sommeren valgte å delta for sine langrennsklubber på dette løpet.
De som løp for Tyrving var Albert Sperstad som vant klasse 14-15 med tiden 32,15 (ble nr 19 totalt), og Thomas Rene Hansen som ble nr 35 i klasse 40-44 med tiden 38,55.