Tyrving – Friidrett

Tyrvingutøvere kvalifisert til alle mesterskap!

 

Mottoet for friidrettsgruppen i Tyrving er at alle skal få et tilbud på det nivået de ønsker å satse. Dette gjenspeiler seg i et treningstilbud som ingen andre norske friidrettsklubber kan matche. Eksempelvis har de ivrigste 14-åringene i klubben tilbud om 11 treningspartier i uken! Denne epistelen skal imidlertid dreie seg mest om litt eldre utøvere – den gruppen som skal forsøke å kvalifisere seg til internasjonale og nasjonale mesterskap, samt til Benditlekene (tidligere PEAB- og NCC-lekene) – et landsomfattende konkurranseopplegg for G/J 13/14 med tre regionale stevner.

 

La oss begynne med toppen av «næringskjeden». Her troner i øyeblikket Amalie Iuel som endelig har fått norsk statsborgskap og er kvalifisert til både VM i Beijing i august og til OL i Rio neste sommer med fenomenale 55.92 – klart bedre enn norsk rekord!

 

Men også Katarina Mögenburg nærmer seg dette nivået med herlige 1.90 og norsk årsbeste under et stevne i Tyskland søndag. Da er det plutselig bare 4 cm opp til både VM- og OL-krav – like mye som hun allerede har forbedret seg i år! Katarina har også en internasjonal mesterskapsdebut bak seg i 2015 – 11. plass under innendørs-EM i Praha. Neste stopp for henne blir Universiaden i Sør-Korea. Hit er det også mulig at vi får med den fremadstormende Hallgeir Martinsen som står på venteliste. På seniornivå hadde vi dessuten med Kristin Sundsteigen, Karoline Skatteboe og Jonas Halonen da Norge møtte europaeliten under EM for lag forrige helg.

 

I dag er det norske laget til EM for U23 i Tallin meldt på og Amalie Iuel (kvalifisert på 200, 400, 100 hekk, 400 hekk og 7-kamp) og Karoline Skatteboe (5000, 10 000 og 3000 hinder) er opplagte deltagere. Ane Dahlen var også kvalifisert (spyd), men har dessverre vært så uheldig å ryke et korsbånd. Forhåpentligvis finner forbundet også plass til Jonas Halonen som burde være klar for 4 x 100 meter. Han mangler irriterende 4/100 på kravet for individuell deltagelse.

 

Til EM for U20 er både Helene Rønningen på 100 meter og Marie Skjæggestad på 400 hekk kvalifisert, men begge prioriterer andre mesterskap. Helene er en av tre fra oss som er klare for VM for U18 i Cali, Colombia (100 og 200). De to andre er Mari Drabløs (200, 400 og 800) og Sondre Høyland (spyd). Om alle tre blir tatt ut og i hvilke øvelser de eventuelt starter, er ikke avgjort – uttak skjer 5.7. Marie reiser til de såkalte European Youth Olympics i Tbilisi, Georgia hvor hun løper 400 hekk. Albert Sperstad var også kvalifisert, men må i stedet restituere seg etter et tretthetsbrudd.

 

Utover disse har vi stadig flere utøvere på høyt nivå. Norgesenere som Fredrik Amundgård (NM-vinner i diskos i fjor) og Jonas Mögenburg – mangedobbelt norgesmester i lengde, er på vei tilbake etter skader og EM-bronsemedaljør på 1500 for junior, Aurora Dybedokken er i gang med opptreningen etter en tøff sesong i USA. Totalt har vi 30 utøvere kvalifisert for NM og en mistanke om at det kan bli ytterligere en eller to før startskuddet går i Haugesund i neste månedsskifte.

 

Tyrving har som vanlig en hel skokk av kvalifiserte til juniormesterskapet. Årets utgave går i Byrkjelo – egentlig bare et veikryss, men i en årrekke åsted for et av de aller beste stevnene her til lands. Det er bare å glede seg til harde fighter i utrolige omgivelser! I skrivende stund har vi 55 utøvere kvalifisert til dette mesterskapet. Vi håper imidlertid at flere vil gjøre et forsøk på å ta kravet i sine øvelser. Strekkmålet på 60 kvalifiserte er innen rekkevidde!

 

Ungdomsmesterskapet (UM) er den store massemønstringen for 15-19 og Tyrving har dominert mesterskapet de siste årene. Det blir tøft å forsvare den posisjonen ute på Lillestrøm i september, men vi kommer nok uansett med den største troppen – 74 er kvalifisert allerede! Her gjelder å legge en plan for å ta kravene for dem som ennå er på venteliste.

 

For 13/14 er det Benditlekene som gjelder. Tyrving pleier å mønstre over 20 deltagere – flere enn de fleste fylker. Her blir det viktig å markere seg i de første stevnene etter sommerferien – for eksempel Mizuno-Tjalvelekene. Husk å melde deg på! Det er ikke kvalifiseringskrav til disse lekene, men uttak av et kretslag.

 

En oversikt over de mesterskapskvalifiserte finner du ved å klikke på denne linken: TYRVINGUTØVERE KVALIFISERT FOR MESTERSKAPENE I 2015 oppdatert pr juni