Tyrving – Friidrett

To stafettgull første dag!

Vår herlige sprintgruppe fortsetter å sanke medaljer – akkurat som under innendørssesongen. Lørdag var det stafettmesterskap i Trondheim og våre raske unge kvinner og menn kunne unne seg en god middag etter å ha fått med seg tre sett medaljer og satt en mesterskapsrekord!

Dagen startet opp med en kjapp seier i forsøksheatet for våre juniorerkvinner. Christine Gloppestad la i vei med raske skritt og var ajour med de øvrige lagene da hun ga pinnen videre til Helene Rønningen. Som ventet var Helene i en annen klasse enn de øvrige og feide fra på «back-stretch». Mari Drabløs holdt ledelsen gjennom svingen og Celina Lundevik kunne storme mot mål uten egentlig å være truet. 47.97 var ny klubbrekord både i J19, KJ19, KJ22 og senior! Her må man ellers ha seedet seg helt bort – de tre beste tidene kom i vårt heat.

1604629f-a213-4538-a8c9-dc75034bad36I finalen var våre uimotståelige ikke minst etter et nytt superløp av Helene. Det gikk raskt hele veien og Celina kunne kaste seg først over mål med god margin – og til ny mesterskapsrekord 47.44! Samtidig ble det selvsagt enda en forbedring av alle rekordene som ble ramset opp over! I tillegg slettet vi den gamle naboen, Fossums, 30 år gamle kretsrekord. På dét laget løp for øvrig Kristin Mögenburg!

Vi hadde store muligheter til en medalje også på 4 x 100 meter for menn senior, men her ville kampen bli knallhard med alle de beste lagene i Norge på plass i programmet. I et slikt bikkjeslagsmål er vekslingene alfa og omega. To av de beste lagene, BUL og Norna-Salhus vekslet seg bort og kampen sto derfor mellom Skjalg og Tyrving. Hallgeir Martinsen løp sterkt på første etappe og Jonas Halonen var tilbake i samme fart som ga sølv på 60 meter i vårt egent NM innendørs. Dessverre ble iveren litt for stor i annen veksling og Kenneth Vik Gulbrandsen måtte stoppe helt opp for å få tak i pinnen. Dermed forsvant det sekundet som Skjalg var foran vår ankermann, Lars Stølen, i mål. Vekslingsmisæren til tross – ny klubbrekord og ny kretsrekord (de var identiske…) for våre gutter: 42.05!

20160521_154842

Tredje lag ut var juniorlaget for menn på 4 x 400 meter. Her var våre gutter aldri truet. Jonathan Greni Bjerkås løp sterkt på åpningsetappen med ca 51.0 (med forbehold om presisjonsnivået på alle etappetider!) og kunne sende Jørgen Mejland Hansen avgårde i ensom majestet. Derfra og inn var det ren parademarsj. Jørgen løp sitt beste løp noensinne med ca 52.0 på sin etappe. Didrik Warlo som kvalifiserte seg til EM for U18 under stevnet onsdag, har forbedret hurtigheten og var rundt på ca 51.3. Siste etappe sto Syver Røinaas for. Han var bekymret for en gryende feberkule i forkant, men det var snarere feberhastighet i løpingen. Fra sofaplass med falkeblikk på streamingen noterte jeg 49.6 på hans etappe! 3:24.05 på et rent 17-årslag er jo strålende – 8,5 sekunder bedre enn den tidligere kretsrekorden, 12 sekunder bedre enn gammel klubbrekord og bedre enn klubbrekorden i G18!

Mesterskapet fortsetter søndag med Tyrvinglag på 4 x 400 meter for kvinner junior, 4 x 100 meter for kvinner senior, 4 x 100 meter og 4 x 1500 meter for menn junior og 4 x 400 meter for menn senior. Vi håper å kjempe om medaljer i alle klasser!