Tyrving – Friidrett

Tid for mesterskapskvalifisering!

Det er like før den hjemlige sesongen for alvor tar av og da er som vanlig tiden inne for en oppdatering av Tyrvings mesterskapskvalifiserte utøvere.

TYRVINGUTØVERE KVALIFISERT FOR MESTERSKAPENE I 2017

I fjor hadde vi som eneste norske klubb utøvere kvalifisert til alle de internasjonale mesterskapene på bane – for første gang på 48 år også til OL og for første gang til med til Paralympics! Ekstra morsomt var det at alle disse utøverne var vokst opp i klubben! Dette harmonerer godt med at av målene vi har hatt med utviklingen i klubben – at vi skal klare å få stadig flere utøvere oppover i pyramiden – fra aldersbestemte mesterskap via NM til VM og OL.

Foran årets utendørssesong står vi med 46 utøvere kvalifisert til UM, 47 til junior-NM og allerede rekordmange til NM – 40. Norges friidrettsforbund krever nå at alle som skal delta i internasjonale mesterskap har tatt kravene i kalenderåret, og dermed er vi kun ved oppstarten for de aller beste. Det vil si, vi har allerede hatt Helene Rønningen med i EM innendørs. Dit var også Amalie Iuel kvalifisert, men som student i USA, slipper hun ikke hjem til stevner i Europa. I stedet har hun rekordtidlig satt norske rekorder på 400 meter både med og uten hekker og er kvalifisert for VM i London i begge øvelser.

Det samme er Ida Nesse i VM for funksjonshemmede som også går i London. Ida kvalifiserte også allerede i mars da hun tok VM-kravene i både kule og diskos under Grand Prix-stevnet i Dubai, mens Helene, Katarina Mögenburg og Frederik Jahr var alle med i årets Nordiske innendørslandskamp. Siste ut foreløpig er Sondre Høyland som allerede i årets første konkurranse kvalifiserte seg for junior-NM med et langt spydkast under treningsleiren i Torremolinos.

Vi antar at vi etter hvert skal få supplert listen over kvalifiserte til internasjonale mesterskap både for senior, junior og ungdom og skal selvsagt holde dere oppdatert på utviklingen i så måte.

Når det gjelder de nasjonale mesterskapene, har vi også store forhåpninger til at det skal bli en enda mer omfattende liste over kvalifiserte til både UM, junior-NM og NM. De som har klart kravene finner du her:

Sjekk kravene, studér terminlisten og meld dere på – her er det bare å starte kampen mot kvalifiseringskravene allerede under Romerikslekene. Påmeldingsfristen er mandag – lykke til!

Jo Nesse