Tyrving – Friidrett

Tre gull i stafettmesterskapet!

Tyrving mønstret åtte lag under årets mesterskap  – som i fjor. Planen var mer ambisiøs enn som så, men dessverre måtte vi droppe noen av de påmeldte lagene etter forfall og noen av lagene vi stilte var også noe svekket. Da vi bommet i vekslingen i begge de første stafettene, økte bekymringen, men vi kom sterkere tilbake og kunne reise hjem fra Hamar – Ikke som slakt, men med seks sett medaljer hvor tre gull!

Det startet med en vekslingsbom på juniorlaget vårt for kvinner der vi så avgjort var med i medaljekampen ikke minst etter Celina Lundeviks gode løp på annen etappe. Så var det menn senior som røk ut av fighten om gullet. Etter flotte løp av Hallgeir Martinsen og Jonas Halonen var vi klart i tet til annen veksling som også så ut til å være super. Men så plutselig pinnen på bakken og Tyrving ut av rekka gikk. Humøret var labert i troppen, men så kom laget vårt på 4 x 400 i kvinner senior på banen og feide all motstand til side!

Marie Skjæggestad startet som en virvelvind og passerte 300 meter på 40 sekunder. Det gikk litt tråere inn til veksling, men ledelsen var klar. Mina Anglero feide rundt på 56.03 og sendte Constance Løken Dahl ut i klar ledelse, Hun gjorde sin etappe unna på 60.,04 og dermed kunne Mari Drabløs paradere rundt på siste etappe (57.50) og ta en klar seier til tross for at Sørilds Sara Dorthea Jensen kom bakfra i rekordfart. 3:51.95 – ny klubbrekord for U23 og bare 65/100 bak den 46 år gamle seniorrekorden! Juniorlaget for gutter løp Jørgen Mejland Hansen greit på første etappe med 53,1, Sander Berrefjord løp som vanlig «negativ split» og rundet på 52,4, Carl Valdemar Ebbesen er i kolossal fremgang, feide opp i teten etter 200 meter på sin etappe ,og overlot pinnen til Didrik Warlo etter en runde på 51,3. Didrik holdt ledelsen i 398 meter, men ble dessverre passert av en råsterk Luca Thompson fra BUL rett før målstreken. Tiden ble 3:26.89 og ga sølv til vårt lag.

Annen dag bød på vesentlig mer moro for våre. Allerede i dagens første tyrvingøvelse klinket vårt lag i J15/16 til med gull på 4 x 100 meter! Maria Aaberg tok kommandoen på første etappe, Julie von Krogh holdt tempoet oppe på «back stretch» og sendte Linne Gatemann av sted med medalje i sikte. På siste etappe feide så Anna Langeland fra alt og alle og stormet inn til klar seier på fin tid – 50,27.

Neste lag ut var 4 x 400 for kvinner junior. Igjen var våre fire uimotståelige. Marie kom enda bedre inn til veksling enn dagen før etter bare 57,4 sekunder. Linnea holdt konkurrentene på behørig avstand med 61.3, Constance løp sensasjonelt på 58,5 og Mari kunne kontrollere inn til 3:55.47 – bare 67/100 bak den 39 år gamle klubbrekorden for U20. I klassen for menn senior leverte Hallgeir pinnen til Didrik etter 52,1 sekunder. Didrik feide rundt på 49,6 på min klokke. Carl Valdemar leverte et nytt fint løp og vekslet som annenmann etter Gular med en etappe på 51.5. Haavard Lien er endelig tilbake og kommer sterkt når han får mer fartstrening. Denne gangen fikk han det tøft mot råsterke Mauritz Kåshagen som hadde 46.2 på sin etappe. Våre gutter var i mål på 3:23.76.

Siste gjeng ut var gutter 15/15 på 4 x 600 meter. Vi stilte med fire 15-åringer som akkurat har satt fra skiene, men likevel ledet de stafetten gjennom så godt som hele løpet. Nikolai Holmboe vekslet som nummer to på 1:36.5 etter å ha dratt hele veien. Brage Buseth Hammerstad sto for dagens beste etappetid og vekslet først etter 1:34,8, Sebastian Helgheim beholdt ledelsen etter 1:37.6. Aleksander Holmboe dro hele veien på siste etappe, men gutta fra Fredrikstad var «dobbelt så store» som våre fire og hadde mest muskler å by på inn mot mål. Men en fin sølvmedaljer på våre gutter med tiden 6:25.08 og en etappetid på Aleks på 1:36.1.

Tre gull, to sølv og en bronsemedalje er godkjent – og neste år kommer vi enda sterkere tilbake!