Takk for støtten:

Tyrving suverent beste klubb i stafett-NM!

Tyrving hadde sitt beste stafettmesterskap noensinne da vi tok seks gull og en sølv under helgens stafettmesterskap på Nesodden. Ekstra gledelig var det at vi samtidig oppnådd meget sterke resultater med landets nest beste tid gjennom alle tider både på 4 x 100 meter for kvinner og på 4 x 400 meter for menn junior.

Lørdagen startet litt trått for oss da både guttelaget på 4 x 100 meter og laget i menn senior vekslet seg bort. Guttelaget kunne nok vunnet i 15/16, men vekslinger er som kjent en viktig del av gamet i stafett! Det samme kan sies om seniorlaget som satte klubbrekord i forsøket med 41.80 tross safing i vekslingene og en liten bom underveis. I finalen var vi med i kampen om seieren, men en bom i siste veksling satte stopper for noe som så ut til å kunne blitt gull eller sølv og en tid som var omtrent sekundet bedre enn i forsøket.

Det gikk heldigvis litt bedre etter hvert. På 4 x 100 meter for mix junior ble det sølv etter at Syver Røinaas, klubbens mest utpregede stafettspesialist, nesten hentet Orion på målstreken. Virkelig stigning i programmet ble det først da 4 x 400 meter sto på programmet. Først stormet Jonathan Greni Bjerkaas, Peter Svoren, Didrik Warlo og Syver Røinaas inn til 3:19.42 i menn junior og var godt under sekundet fra norgesrekorden. Seiermarginen var fem sekunder. Men i neste finale, kvinner senior hvor vi var tittelforsvarere, var klasseforskjellen enda mer påfallende. Riktignok hadde Ullensaker-Kisa toppet laget sitt og holdt sånn noenlunde følge med Mina Anglero og Mari Drabløs på de to første etappene, men da Marie Skjæggestad føk av sted på tredje etappe og etter hvert sende av gårde Amalie Iuel, var det klasseforskjell og 13 sekunders forsprang i mål. 3:41.18 er den nest beste tiden i Norge noensinne og den beste på 36 år!

Søndag var det både 4 x 100 og 4 x 600 for J15/16. Våre lag leverte flott innsats, men dessverre havnet jentene på den forsmedelige fjerdeplassen i begge øvelser – sprintlaget med sure 2/100 fra bronsen! Men resten av øvelsene var en eneste triumfferd! I menn junior feide Syver forbi konkurrentene på siste etappe etter at Tobias Widjusveen. Jonathan Greni Bjerkaas og Peter Svoren hadde bragt ham i angrepsposisjon før siste etappe. 42.77 er en av de beste tidene vi har hatt i juniorklassen. I mix 4 x 400 for junior var det kanskje enda mer spennende. Lea Trong-Johansen debuterte på 400 meter med en flott etappe og sendte Jørgen Mejland Hansen ut på annen etappe i tredje posisjon. Til veksling var han oppe på annenplass og med Marie Skjæggestads etappe på under 55 sekunder, kunne Peter Svoren storme av gårde med et forsprang han ivaretok helt til mål. Tiden 3:38.69 var mindre enn sekundet bak mesterskapsrekorden.

På 4 x 100 meter for kvinner var det forventet et knallhardt oppgjør mellom Tyrving og Sandnes og duellen pågikk kontinuerlig gjennom hele stafetten! Heidi Hessan Næss kom greit ut på første etappe mot Sandnes’ beste løper, Astrid Cederqvist. Men Helene Rønningen på annen etappe hadde selvsagt litt å ta igjen. Det gikk greit! Mari Drabløs løper alltid godt i stafett og holdt følge med Sandnes i svingen. Med en terrier som Amalie Iuel på siste etappe følte vi oss relativt trygge, men Sandnes’ Vilde Aasmo har trent med oss i hele vinter og har 11.71 på 100 meter. Ingen push over med andre ord. Men Amalie har løpt mer stafett enn noen hjemmeværende gjennom sine år på college i USA (hvor hun har vært med å sette årsbeste i verden flere ganger!) og holdt unna til mål. 45.74 er den nest beste tiden av et norsk klubblag noensinne – bare 14/100 bak rekorden til Sandnes.

Det sjette gullet var kanskje det mest overraskende. Vi har aldri hatt noen spesiell suksess på 4 x 400 for menn senior i moderne tid, men i år skulle gjennombruddet komme! Jonathan Greni Bjerkaas feide rundt på ca 49,1 på første etappe, Lars Stølen løp over to sekunder bedre enn persen med sensasjonelle 48,3 på annen etappe og vi var i tett sammen med Gular som har vært på et helt annet nivå enn oss i alle år. Vi var bekymret for at deres bestemann, Torbjørn Lysne med NM-sølv på distansen skulle løpe fra vår junior, 800-speialisten Didrik Warlo, men Didrik gjorde en kjempejobb og viste samme imponerende form som da han løp innendørslandskampen i vinter. Utrolige 48,1 var trenerens etappetid (en annen klokke vist 47,9!) og den godeste Lysne fikk ikke en eneste meter mer ledelse for Gular! Med stafettkongen Syver på siste etappe, var vi optimister, men Sondre Dingsør for Gular har jo mye bedre pers enn ham. Det affiserte ikke Syver det minste. I et dristig angrep på bortre langside gikk han forbi og holdt unna til mål – 3:15.04 med en seiersmargin på 6/100 og ny klubbrekord – fem sekunder bedre enn den var før mesterskapet startet!

Idylliske omgivelser, flere gjennombrudd for våre unge løpere, en rekke klubbrekorder og tider i norgestoppen gjennom alle tider – og syv medaljer. Her kan man trygt bruke den gamle klisjeen – alle var enige om at det hadde vært en fin tur!

Sjekk ut Ståle Johansen sin flotte bildeserie fra noen av søndagens stafettløp:

https://photos.google.com/share/AF1QipMCDpP7NZXXIjALfrsPrVPuw7oXtnY8kSgSig0kIBtfOO5F40mKyxkG0J_w1keiAQ?key=UmxXVmhLYkhSajhFdjJvajAzbi1GYXh2OWR1TjFn

Fotografer for øvrig i helgen: Einar Drabløs

,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar