Tyrving – Friidrett

Fantastisk Bislett kveld!

Sol, 25 grader, 19 Tyrvingutøvere på startstreken, opptil 100 Tyrvingsupportere i søndre sving, dette inklusive dommere, foreldre, utøvere og ellers administrasjon og styremedlemmer. På indre bane skjedde det fantastiske resultat og vi hadde utøvere både i forstevnet og i Diamond League stevnet. Hvilken kveld det ble på Bislett stadion i går.

De største prestasjonene stod Helene Rønningen og Amalie Iuel for. Begge satte norske rekorder. Helene løp først inn til supertid på 100m med 11,34, dessverre i litt for sterk vind (2,5) Men på 200m var vind godkjent, og Helene løp inn til fantastiske 23,27! Norsk rekord og EM krav tatt. På 400m hekk var det spenning rundt Amalie Iuel sin sesongdebutt på distansen. Amalie slo like gjerne til med ny pers, norsk rekord og godt innenfor EM kravet på distansen. 55,26. Herlig å se Amalie tilbake i storslaget! Nå er det bare å bestille billetter til Berlin og heie på Tyrvingjentene under EM i august!

Under forstevne stod utøvere fra Tyrving i kø for å vise seg fram og alle perset ellers var tett oppi mot pers. Først ut var Maria Aaberg (17) som løp strålende på 100mhk, med tiden 14,02. Ny pers og bare to 100/deler fra å ta kravet til U18-EM. Sprinterne viste også susende form. Patrick Bifuko løp inn til flott pers med tiden 10,78. Hallgeir Martinsen løp sin beste 100m på to år, med tiden 10,84 og Nils Skåra løp 11,07. På den doble distansen, fra bane 1(!), løp Jonatan Greni Bjerkaas forrykende inn til pers med 21,65. Våre 400m jenter Marie Skjeggestad og Mari Drabløs løp flott i sommerbrisen på Bislett i går. Marie med nytt solid løp fikk tiden 55,44 og Mari med tiden 56,00. Didrik Warlo, vår alltid sterke konkurransemann, løp flott inn til ny pers med tiden 1,50,88 på 800m. Mina Angelero, på samme distanse, løp inn til tiden 2,08,00 i går. Et solid løp av Mina, like bak persen. I tillegg til våre seniorutøvere hadde vi to spente lag i klassen 13-14 år på mixstafett 4x200m. Hedvig Kallåk, Sondre Audahl Vik, Filippa Berthelsen Fadnes og Sigmund Le Fjeld stakk av med seieren og vårt andre lag tok 4.plassen, svært tett på 3.plassen. Her løp Mille Baastad Berg, Hampus Åstrand, Sara Ankarstrand og Kristian Drabløs. Tenker disse hadde en passe inspirerende og spennende Bislett kveld, både på indre bane og på tribune. Snakkes i 2019, Bislett Games!