Takk for støtten:

Kampen om mesterskapskravene intensiveres!

Et av de store spenningsmomentene i enhver friidrettssesong, er hvor mange tyrvingutøvere som kan klare de ulike mesterskapskravene – nasjonalt og internasjonalt. Selvsagt er det mest spektakulært når våre beste utøvere kvalifiserer seg til de store internasjonale mesterskapene, men for unge utøvere er selvsagt kravene til UM og junior-NM de mest relevante. Heldigvis har Tyrvings utøvere de siste årene tatt store steg mot toppen slik at begge grupper av utøvere er å finne i våre rekker. Nå er friidrettssesongen på sitt mest intense og kampen for å ta de respektive kvalifiseringskravene intensiveres – nå først under helgens tyrvingleker!

La oss starte på toppen: Helene Rønningen og Amalie Iuel er ikke bare solide utøvere med Tyrving å ryggen – de har akkurat markert seg som Norges beste i sin øvelse gjennom alle tider gjennom hver sin norske seniorrekord under forrige ukes Bislett Games. Resultatene var selvsagt gode nok til å kvalifisere dem til EM i Berlin i august. Vi har et lønnlig håp om at Katarina Mögenburg kan hoppe 1.90 i høyde og kanskje Jonas Halonen løpe ned mot 10.32 som er kravet på 100 meter. Andre som skulle ta et krav ville stå for store positive overraskelser! En som allerede er klar for EM i Berlin, er for øvrig Ida Nesse som skal kaste diskos i para-EM to uker etter det ordinære mesterskapet. Ida har foreløpig beste kast i år i sin klasse, så det er bare å glede seg!

Norges Friidrettsforbund har ikke satt noen resultatkrav til deltagelse i årets Nordisk/Baltisk mesterskap for U23, men det ligger selvsagt an til at vi blir godt representert. Helene er selvskreven der også, og kan få følge av Mari Drabløs, Mina Anglero, Sondre Høyland. Blir det stafettlag, har nok Patrick Bifuko, Kenneth Vik Gulbrandsen, Sebastian Perez og Lars Stølen alle en fair sjanse til billett!

Kravene til junior-VM er skjerpet kraftig denne gangen – altfor kraftig etter vårt skjønn. Men uansett er Marie Skjæggestad klar for mesterskapet poå 400 meter hekk med 59,65 som pers (norsk krav 60.00). Nærmest i køen står Didrik Warlo som er en av dem som rammes av de urimelige, særnorske kvalifiseringskravene – for ham 1:48.50 på 800. Også Jonathan Greni Bjerkaas har en fair sjanse på 200 etter 21.65 fra bane 1 på Bislett Games – tøff kost i den farten for en som er så lang! Men 21.15 blir en real utfordring. Til orientering er de internasjonale kravene for Didrik og Jonathan henholdsvis 1:50.00 og 21,35 – det skal nok kunne gå!

Til EM for U18 i Gyør i Ungarn, har vi nok realistisk sett bare én kandidat – Maria Aaberg. Maria var bare fattige 2/100 fra kravet på 14,00 under Bislett, men må skynde seg i dobbelt forstand skal hun ta kravet hvor fristen er allerede 26.6. Hvorfor ikke på Tyrvinglekene?

I skrivende stund har Tyrving 38 utøvere kvalifisert til NM med 15 år gamle Sigrid Alvik som siste skudd på stammen etter supre 4:39.50 på 1500 i Askerlekene! På venteliste har vi gamle stjerner som Fredrik Amundgård (seks NM-medaljer hvorav to gull i diskos) og Jonas Mögenburg (11 medaljer hvorav syv gull i lengde ute/inne) og juniorer som Einar Melsom på langdistanse, Andrea Dammen i horisontale hopp og Vilde Marsteinstredet i spyd.

Til junior-NM er allerede 45 kvalifisert og det kan fort krype mot 50 før startskuddene smeller på Bislett i august. Spydkaster Joakim Lunde ligger nok nærmest i øyeblikket, men også flere spreke jenter på Petters mellomdistansegruppe er rett bak kravene og har god tid til å fikse et krav!

Årets UM går i Overhalla. Foreløpig har 58 utøvere kvalifisert seg dit og det blir ganske sikkert ytterligere noen! Tyrvinglekene er en viktig arena for dem som vil prøve seg og vi håper flere griper sjansen – og ikke minst at noen av disse skynder seg og får på plass en kjapp etteranmelding!

Dere kan sjekke listen over alle de kvalifiserte her – si fra hvis det er feil eller uteglemmelser!

TYRVINGUTØVERE KVALIFISERT FOR MESTERSKAPENE I 2018

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar