Tyrving – Friidrett

2 bronse på NMs første dag

Det ble 2 bronsemedaljer til Tyrving under første dag av NM i Byrkjelo. Dagen var preget av regn og kalde forhold og slett ikke optimalt for gode resultat. Men det edle metallet skulle deles ut og to medaljer ble det altså til oss. Fredrik Ammundgård, fikk en fin tredjeplass i diskos med resultatet 56,13 i sitt NM comeback. Vi håper nå at Fredrik er tilbake på rett spor og kan fortsette sin satsning og etterhvert komme opp mot tidligere lengder over 60m. Vår andre mann på pallen i går var Jonas Halonen. 3.plass i prestisjeøvelsen 100m er flott, men uheldig for Jonas, så det utifra tv-bilder ut som han fikk krampe/strekk. Tiden ble 10,94. Vi håper at det ikke er noe langvarig for Jonas! Marie Skjeggestad fikk en fin 4.plass i 400mhk finalen, med tiden 1,00,05 etter god fight på siste 50m. Neste år, medalje, Marie! Amalie Iuel som var favoritt på distansen, blir heller å se på startstreken i 400m finalen i dag. Her ble dessverre Mari Drabløs slått ut i forsøket. Men i herrefinalen på samme distanse, skal Lars Gausemel Stølen kjempe om de gjeveste plasseringene. I lengdefinalen for kvinner, får vi også med oss en Tyrvingkvinne. Petra Stepankova hoppet 5,32 i kvalifiseringen i går og vi håper Petra kan strekke seg enda lengre i finalen. Flere av våre sprintere var også i aksjon i går på 100m. Nils Paul Skåra løp 11,18, Hallgeir Martinsen fikk 11,17, mens Patrick Bifuko endte med 11,20 som tid.

Foto av Fredrik i ringen: Eirik Førde