Takk for støtten:

Høysesong for mesterskapskvalifisering!

De siste ukene i juni og de første i juli er høysesong for alle som vil kvalifisere seg til internasjonale mesterskap. I Tyrving satser vi selvsagt på å ha utøvere kvalifisert til alle de internasjonale mesterskapene – VM for senior, EM for U23, EM for U20 og EYOF for U18. I øyeblikket ser det riktig lovende ut – det er bare til EM for U20 vi foreløpig står uten kvalifiserte:

·         Amalie Iuel er allerede VM-klar på 400 metere hekk etter norsk rekord på 55,15. Helene Rønningen er i øyeblikket den eneste som har en viss mulighet til å ta et krav og komme til Doha, Qatar. Da må hun løpe 200 meter på 23.02. Persen er som kjent 23,27 fra norgesrekord på Bislett Games i fjor.

·         Tyrving har som vanlig også en utøver på øverste hylle i parafriidretten – fjorårets europamester i diskos, Ida Nesse, har kravene med god margin i både kule og diskos med tanke på VM i Dubai i november (!).

·         Til EM for U23 har vi to kvalifiserte: Helene er klar for Gävle i Sverige både på 100 meter og 200 meter, det samme er Mina Anglero på både 800 og 1500 meter. Uten forkleinelse for disse to som begge har tatt kravene med svært god margin, er det klart at kravene for kvinner nok er lettere enn for menn. Det er Sondre Høyland i spyd (har 71,15 – trenger 72,00) og Didrik Warlo på 800/1500 meter (har 1:49.56/3:46.99 – trenger 1:49.00/3:46.00) som ligger best an av gutta, men Markus Berner som er tilbake bedre enn noensinne etter nesten to års fravær, mangler bare 17/100 på 200 meter (har 21,67 – trenger 21,50). Jonathan Greni Bjerkaas er også en opplagt kandidat hvis han blir helt restituert i tide – både på 200 og 400 var han godt foran kravene i fjor. Marie Skjæggestad vil også lett ta kravet i spesialøvelsen 400 meter hekk hvor hun har vært med i både EM og VM for junior, men først må hun bli frisk. Forhåpentligvis ordner dette seg under VU-spelen til helgen.

·         Ingen av våre utøvere er har tatt noe krav til U20-mesterskapet foreløpig. I praksis har vi nok bare én kandidat – Maria Aaberg (18) som var semifinalist i EM for U18 i fjor på 100 meter hekk. Maria har slitt med skader og helse i vår, har kun løpt to løp og hadde ikke værgudene på sin side i noen av dem. 14,15 burde kunne være mulig med et maksløp, men det begynner å haste – i dobbelt forstand! Sigrid Alvik (16) er den som ligger nærmest av de øvrige, men prioriterer nok EYOF. På en god dag kunne hun nok kanskje klart kravet på 3000 meter hinder (10:45.00 etter å ha løpt strålende på 2000 meter hinder denne uken (6:53.54).

·         Sigrid er som man skjønner kvalifisert til EYOF (European Youth Olympic Festival på 200 meter hinder). I tillegg har Miranda Lauvstad (16) klart kravet både på både 100 og 200 meter med flotte tider som 12,27 og 25,25 (24,95 inne) og Tobias Widjusveen (17) på 100 meter med 11,17. I det mesterskapet er det imidlertid trangt om plassene – både fordi mange har tatt kravene på sprint for jenter og fordi hvert land både har kun én deltager i hver øvelse og dessuten har en viss kvote. Norge har derfor plass til under halvparten av dem som har tatt et krav.

Men det skjer også mye på hjemlige fronter denne sommeren: Første helg i august er det NM for senior på Hamar og vi har allerede 41 kvalifiserte utøvere. Flere står klare til å komme på denne eksklusive listen med Karoline Skatteboe, Celina Lundevik og Marthe Røe som de nærmeste. Den siste som kvalifiserte seg – under Tyrvinglekene – var Ida Leir – nok et bevis på det gode arbeidet som Petra har nedlagt med sin gruppe! Petra er for øvrig hjemme i Tsjekkia for å føde, men følger godt med sine utøvere. Lengdestjernen Morten Jensen med EM-bronse og dansk rekord i lengde (8,26) tar seg av treningen i hennes fravær.

Årets junior-mesterskap går i Sigdal og vi kan skilte med 55 startklare! Det er antageligvis ingen andre norske klubber som har vært i nærheten av et slikt tall – i hvert fall ingen som har i det alt vesentlige egenproduserte utøvere. Kravene er slett ikke lette, men likevel er det klart at utøvere som foreløpig er på venteliste, men har de rette ambisjonene, har åtte uker på seg til å ta et krav. Sistemann ut var Amelia Mysiara som tok kravet på 200 fredag. Trolig når vi 60 kvalifiserte dersom alle kandidater legger seg i selen i sommer!

Mange av våre utøvere tok UM-kravene under Tyrvinglekene og vi har nå 63 kvalifisert til årets mesterskap første helg i september på Jessheim. Vi har litt for få i eldste klasse (18/19) i år til at vi kan true rekorden på 85, men vi kan kanskje nærme oss 70 hvis alle gode krefter setter kravene på agendaen! En spesiell utfordring til gutta her – i øyeblikket er bare 20 gutter kvalifisert mot hele 43 jenter!

Som vanlig omtaler vi utøvere under 15 år i mer generelle former, men noterer oss at vi har flere sterke kandidater til årets Lerøyleker for 13-14. Det så vi tydelig under Tyrvingelekene. Forhåpentligvis får de yngste lagt inn en del trening gjennom sommeren, og tar et tak under Norgeslekene på Jessheim medio august slik at vi får en stor tropp også til Lerøylekene.

Ta kontakt med meg hvis det er noen som trenger bistand i planlegningen eller lurer på hvilke krav som gjelder. Lykke til med forberedelsene!

Listen over kvalifiserte til de ulike mesterskapene finner du her. (Si fra hvis du finner noen feil eller uteglemmelser!)

Foto: Ståle Johansen

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar