Tyrving – Friidrett

Stevnerapporter de siste ukene.

De tre siste helgene har det vært full stevneaktivitet for både våre yngre og eldre utøvere. Stevnerapport kan leses under. I helgene som kommer står flere junior og ungdomsmesterskap for tur. Junior NM i Sigdal, 23-25 aug. Lerøylekene på Hamar 31.aug-1.sept og UM på Jessheim, 6-8.sept.

European Team Championships, Sandnes, 9-11.august.

Vi hadde to utøvere som ble tatt ut til norges lag for å kjempe om de gjeveste plasseringer for laget da Norge møtte store deler av Europa i 1.divisjon under Lag-EM i Sandnes. Amalie Iuel stilte både på 400mhk og som ankerkvinne på 4x400m-laget. På hekken ble det seier med sterke 55,80 i motvinden og det sure vestlandsværet i Sandnes. På søndagen løp Amalie forrykende på sin siste etappe og sammen med Sara Dorthea Jensen, Elisabeth Slettum og Line Kloster kunne jubelen slippes løs da seier var et faktum. Ane Dahlen var vår andre utøver. I spydfinalen fikk Ane opp et kast på 51,16, noe som holdt til en 6.plass. Gratulerer til begge jentene som flotte representanter for Tyrving og norsk friidrett. Helgen var fylt av strålende prestasjoner fra det norske laget hvor Norge til slutt tok totalt 269 poeng og endte på tredjeplass bak Portugal og Hviterussland. Bilde Amalie Iuel: Bildbyrån

Norgeslekene, Jessheim, 10-11.august

Flere utøvere fra Tyrving testet ut formen på Norgeslekene på Jessheim stadion. I G10 løp Thorbjørn Forbord Jackobsen inn til tiden 1,59,08. I J11 var det to jenter med. Lina Svarlien vant og hoppet 4,14 i lengde. Maria Damhaug, i samme øvelse hoppet 3,74 og tok en tredje plass. På 200m ble det 31.46 og tredjeplass på Maria, mens Lina løp inn til 32,07 og femte plass. Lina Svarlien stilte også i J12 i høyde, 1,40 og vant. På 60m ble det 9,50 på Lina og 9,71 på Maria. Lina støtte også kula 6,93 langt(tredje plass) mens Maria vant liten ball med 22,77.  De allsidige «mangekampjentene» siste øvelse var hekk hvor tidene ble 11,48 på Lina og 12,30 på Maria.

Eirik Alvik i G13 løp 600m og fikk tiden 1,53,87.

I J14 løp Aislin Feliot inn til seier med tiden 8,55.

I G15 løp Hampus Åstrand inn til pers med tiden 24,79. Mens Kristian Drabløs(2005) løp inn til fine tiden 24,98.

Simen Gimnes, G16, hoppet seg til fin pers i lengde med 5,38. På 100m i samme klasse løp Sondre Audahl Vik(2004) flott og fikk tredje plass og ny pers med tiden 11,74. Sondre Grimsby i G16 løp 100m på 12,86. I spyd G16, fikk Jørgen Loennechen opp et kast på 38,67.

I KS vant Hedvig Kallåk(2004) både høyde og lengde med hhv sterke 1,70 og 5,25. På 100m ble er fjerde plass og tiden 13,12.

Sigrid Alvik stilte i seniorklassen på 1500m og fikk fine tiden 4,38,20 og femte plass. Bertine Haneberg fikk tiden 4,53,75, rett bak pers.

Lars Gausemel Stølen, MS vant 200m og løp inn til fine tiden 22,38. På 400m ble det 49,95. I Samme løp fikk Didrik Warlo opp tiden 49,78.

Sebastian Selbekk i MS løp inn til tiden 2,02,24 på 800m. På 5000m i MS stilte to fra Tyrving. Trond Steinar Gjønnes fikk tiden 15,47,19 og Jørgen Bjørtomt løp inn til 16,26,73.

På 100m i MS stilte Tobias Windjusveen og Samuel Gyedu. De fikk hhv 11,42 og 11,44 i finalen.

Nordisk Mesterskap U20, Kristiansand, 17-18.august.

To jenter var tatt ut til å representere Norges junior landslag sist helg, hvor det var duket for både Nordisk mesterskap og juniorlandslamp. Sigrid Alvik(2003) på 3000m hinder løp flott og fikk en sterk tredjeplass med tiden 10,55,83. Vår andre spreke tyrvingjente, Lea Trong-Johansen, løp 400mhk og med tiden 64,98 ble det 8 plass for Lea, i sin første konkurranse med landslagsdrakt. Gratulerer til jentene som var med på Norges lag som vant landskampen på jentesida.

Groruddalslekene, Stovner, 18.august.

I flott sensommervær inviterte Groruddalen friidrettsklubb inn til stevne på flotte Stovner stadion. Ikke mange påmeldt fra Tyrving, men de som var med, viste seg virkelig fram.

Blant våre yngste var Hanna Fiva Øiestad med i J11. Hanna hoppet 1,15 i høyde, støtte 5,57 i kule og hoppet 3,30 i lengde.

I J14 løp Camilla Dahl Kristiansen inn til seier på 60m og 200m med hhv tidene 8,62 og 28,04.

Kaja Carlsen-Brown i J15 løp inn til andreplass på 200m med tiden 27,07. I samme klasse fikk Mille Baastad-Berg tiden 2,33,24 og tredjeplass på 800m. Hedvig Kallåk, J15 vant klart med hoppet 1,70 i høyde.

Bertine Haneberg, J16 løp inn til fine tiden 2,21,04 på 800m og klar seier.

Amelia Mysiara, J17 løp 200m på tiden 27,03.

I KS vant Linnea Gatman 400m med tiden 58,39, like bak pers.

I G13 var det Christian Wright som virkelig fikk fart på beina og vant både 60m og 200m med hhv 7,81 og 26,55. Like bak pers på begge løp. I G15 viste også Sondre Audahl Vik forrykende mesterskapsform med ny pers og sterke tiden 11,62 i superfinalen mot eldre gutter(15-17 år). På 200m fikk Sondre 24,17 og tredje plass. Marcus Svarva også G15 løp inn til seier på 800m, 2,10,51, like bak pers.

I G16 hoppet Simen Gimnes i lengde, 5,37 og vant.

David Kumwenda, vårt nye Tyrvingmedlem som kommer fra Zambia, men for det neste året er bosatt i Drammen, løp både 100m og 200m Hans tider ble hhv 11,75 og 24,15.

Leonhard Spidsø løp inn til tiden 58,24 i MS.