Oppsummering 2019

Årets sesong er for mange nå over, med Blodslitet i helgen som en verdig sesongavslutning. Nedenfor følger en oppsummering av mange av Tyrvingbegivenhetene for i år (takk til alle som har bidratt med innlegg!).

Portugalsamling 26.02-05.03

Anders, Erik, Håkon, Ivar, Karl, Marion, Maren, Torgeir og Wojciech var i vinter på treningssamling i Portugal. Noen av guttene dro ned litt tidligere enn resten, og hadde tilholdssted Praia da Vagueira de første dagene – gode treningsmuligheter på kart, god mat/drikke og hyggelig samvær. Alle i klubben møttes senere i Serra Mar, der vi holdt til hele oppholdet. Her løp vi Portugal O meeting. 

De første tre dagene av POM var mellomdistanse i variert terreng. Gode løyper i ulike terrengtyper satte krav til både kompasskurs og trasévalg rundt grøntfelt. Dag 3 var det WRE-løp, der alle forsøkte å komme igjennom løypen på raskest mulig måte. Mange gode resultater – spesielt Wojciech på 8.plass, og Maren på 13.plass. For å forstå hvor godt de faktisk løp – topp 10 korrelerer godt med topp 10 i verden i begge klasser. Det nevnes også at brødrene Andreas og Matthias Kyburz var i Portugal samtidig med oss – de var på samling med det sveitsiske landslaget. Vi møttes på flere av løpene.

Turen ga oss mye god trening, sol, mat, drikke og sosialt samvær – vellykket samling!

Skrevet av Karl Fremstad.

Norwegian spring 06.04-07.04

Norwegian spring er for mange starten på den nye o-sesongen. Og i år, som alltid, var dette et veldig fint arrangement.  Det sto tilsammen over 100 Tyrvingløpere på startstreken fordelt over lørdag og søndag. Flere av Tyrvingene endte med veldig gode resultater. Matthias Kyburz vant løpene begge dagene i tillegg til at flere av de andre senior herrene løp utrolig bra. Vi hadde også 4 ungdomslag som løp vårstafetten noe som er flere enn på mange år. 

Skrevet av Mina Jørgensen.

15-stafetten 11.05

15 stafetten og Råtasskonkurransen gikk av stabelen 11. mai, og ble som alltid en dag fylt av kaOtisk o-moro med parallelle etapper, flotte prestasjoner og noen bommer. Tyrving hadde 2 lag på start i 15-stafetten, og gledelig mange rekrutter var med på Råtasskonkurransen der vi stilte hele 7(!) lag. 

Ikke uventet ble det vanskelig å hamle opp med Nydalen og Halden om de to øverste plassene på pallen i stafetten. Etter 12 etapper lå vi på en oppskriftsmessig 3. plass, men med Bækkelaget bare 4 sekunder bak. Etter uvant bomming fra to rutinerte «gubber» lå vi plutselig 12 minutter og 13 sekunder etter Bækkelaget da 14 etapper var unnagjort. Torgeir måtte redde klubbens ære og tok på mirakuløst vis igjen forspranget, og det på siste post! 2. laget ble dessverre disket. 

Råtasslagene kom i mål i flott stil og var blide og fornøyde etter poengsanking i skogen.

Skrevet av Marianne Njåstein.

NM sprint 25.-26.05

NM sprint ble i år arrangert i Nydalen 25.-26.mai, med en svært urban arena for det individuelle løpet ved Gullhaug Torg, og 11 Tyrvinger til start. Desverre hadde vi mange gode seniorer ute fordi de bodde i sperret områrde for løpet. Vi fikk 6 løpere videre fra kvalikløpet individuelt på lørdag til finale senere på dagen, derav 3 jenter i D17-18! Marion vant til og med kvalikheatet sitt i D21- og fikk dermed siste startnummer, GPS-tracking, stor oppmerksomhet og noe forventningspress med seg til finaleløpet. I finalen endte vi opp med Styrk som vår beste med 8.premie i H19-20, mens Karl var nærmest vinner av våre med 12.plass i H21, kun 49 sekunder bak vinneren. I D17-18 fikk vi 2 stk premieplasser til Mina og Emma på hhv. 9. og 16.plass, og der også Ingrid leverte bra ved å komme seg til finalen. Sist startende Marion i D21- åpnet bra men mistet etterhvert flyten i sitt finaleløp og gjorde flere feil, hun ble dermed til slutt nr 28 i finalen.

Søndag var det klart for NM sprintstafett med 3 T-lag på startstrek. Oda (1.laget) og Kristine (2.laget) leverte veldig gode førsteetapper og vekslet i en klynge snaue minuttet bak teten. På 2.etappe holdt Karl og Ådne bra stand, så vi hadde 2 lag med i kamp om gode plasseringer. Styrk ble desverre lurt med på en sving tidlig i sin 3.etappe som GPS tydelig viste var gjennom forbudt område, dermed røyk både Tyrving 1 og flere andre topplag (Halden, Konnerud m.fl.) på en diskvalifikasjon. 2.laget fortsatte sin stabile løping på 3.etappe med Kristoffer J, som vekslet over til yngre junior Emma som også leverte meget bra, og hun løp dermed 2.laget inn til 14.plass og NM-premie! 3.laget bestod av 2 yngre juniorjenter (Iris og Ingrid) sammen med 2 gubber (Christian H og Eirik J), disse løp seg inn til 35.plass. 30% av lagene ble disket i stafetten av ulike årsaker, noe som kan tyde på at både løpere og arrangører har forbedringspotensiale i denne disiplinen. NTNUI vant!

Klubbmesterskap 19.06.19

”Rigfar” fraktet over 100 personer ut til årets klubbmesterskap som ble arrangert på Borøya. Her fikk løperne servert fine løyper i lettløpt Borøya-terreng med påfølgende grilling, bading og sosialt samvær. Herrens andreplass i årets utgave av Jukola ble feiret med hyggelige ord og bløtkake i kjent Tyrving-stil.   

Klubbmesterne: Tiril Myklatun i D9-12, Magnus Molund i H9-12, Kajsa Larsson i D13-16, Torgeir Nørbech i H17, Ida Tiltnes i D17, Per Slungaard i H50 og Marianne Njåstein i D50. 

O-festivalen 28.-30.06

O-festivalen gikk av stabelen 28.-30. juni i Larvik og samlet om lag 50 Tyrvinger i alle aldre – flest på mellomdistansen på lørdag, men også en god porsjon på sprinten fredag og langdistansen søndag. Arrangementet vil nok av de fleste hovedsakelig huskes for terrenget, spesielt på mellomdistansen. Det var mildt sagt krevende. Svært detaljert kart med skrenter og stup i bøtter og spann, ispedd en god del grønt. Kartet het Vestmarka, men vår egen Vestmarka fremsto som kremterreng i sammenligning. Kilometertidene var påfallende solide i de fleste klasser.

Langdistansen gikk delvis på en litt snillere del av kartet – i alle fall var løypene lagt litt greiere, også  gjennom de mest krevende delene av terrenget.

Ingen klasseseire, men mange anstendige resultater gjennom helgen, både blant eliten, ungdommen og andre Tyrvinger. Verdt å trekke frem fra mellomdistansen er Torgeir Nørbechs tredjeplass i H21E, og fra langdistansen Mille Baastad Berg og Styrk Hundseid Kamsvågs fjerdeplasser i hhv D 15 og H19-20E samt femteplass til Olle Boströms i H21 E.

Skrevet av Hege Feiring.

Hovedløpet og O-landsleir Tynset 2-7.08

Hovedløpet (uoffisielt norgesmesterskap for 14-16 åringer) ble i år arrangert på Tynset 2-4 august med etterfølgende O-landsleir 5-7 august. Tyrving var representert av seks 15-åringer: Linnea Holst, Mille Baastad Berg, Vida Helland Hansen, Kajsa Meyer Larsson, Eileen Bjanes og Kristine Solbakken. Langdistansen lørdag gikk i spennende terreng med mye åpen furskog med lavbunn som innbød til høy fart – men også samtidig krevende orientering med et rikt kurvebilde der postene ofte lå i groper og søkk. Tyrvingjentene presterte en rekordsterk laginnsats med tre innenfor topp 10: Mille nr 5, Linnea nr 7 og Vida ble nr 9. I tillegg ble Kajsa nr 28 og Eileen nr 33 av 53 startende. Kristine ble dessverre disket.

Søndagen var det sprint i Tynset sentrum . Her ble det også tre premievinnere for Tyrving: Linnea nr 7, Mille nr 11 og Vida ble nr 15. Så alt i alt var hovedløpet en stor suksess for Tyrving.

Alle jentene deltok i etterkant på O-landsleiren der de var med på aktivitetsdag med «62 grader nord» konkurranse, en treningsdag og kretsstafett. Hovedløpet og O-landsleiren er en svært sosial og morsom aktivitet som anbefales sterkt for alle 14-16 åringer!

Night Hawk 10.-11.08

Lillomarka arena var stedet for årets Night Hawk. Tyrving hadde som vanlig ansvaret for tidtaking og Christian Holmboe var speaker sammen med Per Forsberg.

I stafetten stilte Tyrving med et damelag som ble nummer 4 og et herrelag som ble nummer 8. Arrangementet var i sin helhet vellykket til tross for en del regn. 

Skrevet av Ole Grini Johansen.

VM i Østfold 13.-17.08

Flere Tyrvinger bidro før, under og etter årets store O-happening i Norge.

Stella Holmbo, Mina Jørgensen, Fridtjof Eilertsen, Silje Slungaard, Oda Sikkeland, – i tillegg til Henning Spjelkavik og Solveig Sikkeland. 

På utøver siden var vi representert med Matthias og Andreas Kyburz med Torgeir Nørbeck som reserve.

FAKTA

-48 nasjoner, 298 utøvere og deres 77 trenere/lagledere

-Det ble konkurrert i mellomdistanse, langdistanse og stafett kjønnene var ganske lik fordelt.

-711 frivillige

-6 publikumsløp og 1 VIP o-løp med til sammen ca 10.000 startende

-20 000 tilskuere fordelt på 3 finaledager

-Budsjett på drøye MNOK 16 som vil gi et hyggelig overskudd til klubbene

-Mer enn 14 timer direktesendinger på NRK fra 3 finaler med 325.000 seere på det meste

-Flere andres nasjoner med TV-sendinger, SVT hadde over 400.000 seere på det meste

-42 kvm2 jomfruelig terreng ble kartlagt

-8 O-klubber sammen med O-kretsen stiftet eget arrangementsselskap og 1 ansatt i 2 ½ år

Olav Lundanes ble kongen på herresiden med to gull, Tove Aleksanderson var dronningen med tre gull blant damene. 

Arrangørklubbene bør berømmes for suksessen hvor man har satset med motto tæring etter næring. I tillegg hadde man prosjekter som Ung Frivillig og Finn Frem i Østfold – som vil sette spor for o-sporten.

Skrevet av Solveig Sikkeland.

25manna 11.-13.10

I 2019 klarte vi å mobilisere 2 lag til 25mannakavlen, som gikk sør for Stockholm. Vel, vi hadde ikke 2 helt fulle lag, så vi måtte ha med oss noen bekjente, vi måtte hente løpere i løperbanken, og vi hadde noen medlemmer fra familien «Dobler». Dermed stilte vi 2 lag som i startlister og resultatlister het hhv «Tyrving 1» og «Asker SK / OMEGA MOSCOW / Ronneby OK / Tyrving IL 2» (men 22 av 25 etapper på dette mixlaget ble løpt av Tyrving-løpere, så vi kaller laget «Tyrving 2»).

25mannakavlen har som navnet antyder 25 løpere på laget, og disse skal være av begge kjønn og alle aldre i hht svært detaljerte regler, og er derfor også en meget krevende øvelse for UK. Når vi som vanlig får forfall, og dessuten ganske mange av de, de siste 3 dagene, da blir det ennå mer krevende for UK! Faktisk ble lagdisponering og uttak diskutert helt til og med frokost samme dag stafetten gik av stabelen …..

Vi stilte til start med et noe svekket mannskap, men de som løp, de løp bra! Førstelaget snuste til og med på premie (topp-25 får premie), men endte til slutt på 28.plass. Det er vi fornøyd med. 2.laget ble disket pga en manglede stempling underveis, men vi fikk fullføre stafetten og ankerkvinne Ingrid Lund Hovden fikk gleden av å vinne spurtoppgjør mot et finsk lag (BILDE). Vi forsøkte å levere inn protest på stedet, men det vill ikke arrangøren høre noe om – de skulle sjekke postenhetene i skogen samme kveld påstod de, og dersom de fant stempling på den enheten de ikke fant stempling på SI-pinnen, da skulle vi godkjennes. Det drøyde en god stund, men etter ca en uke så ser vi av oppdatert resultatlister at vi har fått godkjent stafett med 2.laget inne på en god 123.plass (av 381 lag)! Dermed kom spurten til Ingrid til nytte, Hurra!!!

I tillegg til sportslige gode resultater hadde vi også en hyggelig klubbtur med buss t/r Stockholm, selv om vi kanskje har bodd på bedre hotell tidligere. Neste år!

 Skrevet av Are Kristiansen.

NM natt 17.10

NM natt skulle egentlig vært arrangert på våren, men på grunn av store mengde snø i terrenget ble det utsatt til høsten. Arena var Marikollen nord i Østmarka og Østmarka OK kunne by på krevende nattorientering i realt skogsterreng og tåke og regn på løpsdagen gjorde det ekstra krevende. Løpet ble arrangert som fellesstart og det ble tette dueller helt til mål i alle klasser. Best av Tyrving-løperne var Mina med 5. plass i D17-18. I D21 ble Marion nummer 8. Videre ble Stella og Emma henholdsvis nummer 16 og 18 i D17-18 og i H21 ble Ivar, Anders og Espen henholdsvis nummer 18, 20 og 22. Fin innsats av Tyrving-løperne i tungt og utslagsgivende terreng.

Skrevet av Bjørn Ekeberg.

FULL FART MOT 2020!

Legg igjen en kommentar