Håper på minst 1 700 på Nadderud

Det nærmer seg utgave nummer 69 av Tyrvinglekene. Tyrving og daglig leder Elin Marvik er klare for å ta imot mellom 1 500 og 2 000 friidrettsutøvere til friidrettsfest for alle aldersklasser på Nadderud Stadion i Bærum.

-Vi håper på så mange deltakere som mulig. I 12-14 år har Tyrving vært Norges største friidrettsstevne. Det skal vi fortsette å være i årene fremover, sier daglig leder Elin Marvik i friidrettsklubben Tyrving.

 

Arrangementet går av stabelen fra 15. til 17. juni. Det nærmer seg slutten av perioden for påmeldinger. Rekorden for antall deltakere er ifølge Jo Nesse, noen år tilbake i tid, da hele 2100 deltok. Påmeldingsfristen i år er 6. juni 23.59 via minidrett.no (fristen er flyttet til 7. juni).

-Påmeldingen er i skrivende stund bra, men vi håper alltid på ekstra med påmeldinger mot slutten. Det er fremdeles muligheter for å delta på Norges største og beste friidrettssfest. Her kommer deltakere fra hele landet – ja, også fra utlandet håper vi, sier Elin Marvik.

Også i år som tidligere år blir det muligheter for ekstra premiering ved personlige rekorder. Og som alltid legges det opp til et svært rikt øvelsesprogram i alle klasser og allsidighet. Nytt for året er at alle utøvere, uansett alder, som deltar på åtte (8) eller flere øvelser på Tjalvelekene 1.-3. juni og Tyrvinglekene 15.-17. juni, er med i trekningen av tre gavekort på kr 500 hos Oslo Sportslager. Vinnerne trekkes på Tyrvinglekenes siste dag. Gavekortene kan brukes på Oslo Sportslagers butikk på Tyrvinglekene eller deres varehus i Torggata. .

-Og vi satser på herlige friidrettsdager med flott vær og ikke minst gode vindforhold. Vi legger til rette for at sprint kan løpes begge veier for de eldste klassene. Vi legger til rette for at alle skal trives under Tyrvinglekene på Nadderud, enten de har store ambisjoner om plass på pallen eller om de bare har ambisjoner om å ha det gøy med friidrett og venner, sier Elin Marvik. Vi har i år som tidligere Parafriidrett-klasser som også er godkjent av IPC. Øvelsen er 100m. I tillegg er det i år utvidet for kappgang, som for første gang har KS/MS på programmet med 3km og 5 km.

De aller fleste friidrettsutøverne i Norge har gjennom flere tiår fått et godt og nært forhold til nettopp Tyrvinglekene. Blant dem er Tyrvings egne utøvere Amalie Iuel og Helene Rønningen, som begge sikter mot EM i Berlin i august måned.

-Det er en god tradisjon for meg å delta i Tyrvinglekene – ja, jeg har deltatt i Tyrvinglekene så å si alle årene jeg har drevet med friidrett, sier Helene Rønningen.

Helene Rønningen har mange gode minner fra nettopp Tyrvinglekene.

-Jeg har mange gode minner fra Tyrvinglekene, men jeg husker Tyrvinglekene 2014 ekstra godt. Det var fint vær og god stemning. Jeg satte ny aldersrekord og klarte kravet til junior-VM på 100 meter, noe som var mitt store mål den sesongen. Tiden min ble 11,87. Dette var ekstra gøy, spesielt fordi det var på hjemmebane, sier Helene Rønningen.

Hun er ikke i tvil om at nettopp Tyrvinglekene er svært viktig for norsk friidrett.

-Tyrvinglekene er veldig viktig for norsk friidrett fordi det regnes som det største stevnet utendørs hvor alle kan delta uavhengig av nivå og alder. Det er mange flinke utøvere fra hele Norge som deltar, så det blir god konkurranse. I tillegg kommer det utøvere fra andre land som gjør stevnet ekstra spennende, sier hun.

Helene Rønningen og Amalie Iuel oppfordrer alle til å melde seg på!