Tyrving – Friidrett

Her er vinterens treningsplan!

Endelig er planen for innendørstreningen klar! Det har en vært en enda større utfordring i år enn noen gang tidligere å få alle brikkene på plass. Tyrving er Norges største og beste friidrettsklubb for barn og ungdom og vi er omtrent i ferd med å kveles i vår egen suksess – i det minst om vinteren inntil vi får den flotte, nye friidrettshallen på plass om et par år. Planen kan du se herTreningsplan vinter2010-2011 oppdatert pr 161010

Treningstilbudet for denne innendørssesongen er uten tvil det mest omfattende noensinne, og det spørs vel om det er noen andre klubber som har et så bredt tilbud med så mange høyt kvalifiserte trenere! Som vanlig må vi ta forbehold om at planen kan bli endret hvis vi finner ut at det blir for mange eller for få på noen grupper, at treningstiden ikke er godt nok tilpasset behovet, eller hvis det skulle dukke opp nye muligheter for mer utfoldelse enn vi kan få til på 4 breddemeter i Gjønneshallen. For å unngå at hallen skal sprenges helt under enkelte treninger, har vi flyttet noen flere treninger til Klubbhuset på Kadettangen i Sandvika. Vi har dessuten blitt nektet kasting i hallen på grunn av skader som er påført veggene.  Heldigvis har hallbestyrer og Bærum Kommune vist forståelse for våre problemer slik at gruppene for 15+ likevel får lov å kaste spyd og ball samt støte kule i hallen.

Alle aldersgrupper får et utvidet treningstilbud i forhold til tidligere år. Av hensyn til størrelsen på treningsgruppene, har vi bestemt oss for å kjøre videre med samme aldersdeling som vi har hatt i sommer. Imidlertid har vi tatt konsekvensen av de store fremmøtet i gruppen 97-98 som vi nå deler med hensyn til trening i sprint, hekk og hopp. Her har gruppene blitt så store at kvaliteten i treningen, ikke minst i en trang hall, har blitt skadelidende. Denne gruppen får nå et utvidet tilbud der de både innen mellomdistanse og i kast får to spesialtreninger i uken i tillegg til ressurstrening felles for alle grupper torsdager. Denne gruppen får for øvrig egen melding om den foreløpige inndelingen i to grupper.

Neste års 10-åringer vil innledningsvis trene med 1999- og 2000-kullet. Vi ser på mulighetene for å utvide tilbudet her og muligens sette opp en gruppe for 2001 og 2002 en dag i uken hvis vi kan finne trenerkapasitet og ikke minst en åpning i den utfordrende hallkabalen.

Vi vil forsøke å organisere møter for utøvere og foreldre i god tid før jul og kommer tilbake med mer informasjon om dette.

Da gjenstår det bare det bare å minne om at det er begynt å bli kaldt i været. Nesten alle treningene vil bestå av en utendørsøkt etterfulgt av teknisk trening innendørs. Det er derfor viktig at alle er kledd for utendørstrening. Hvis noen av foreldrene vil være med å løpe utendørs med de yngste partiene, er det hyggelig og kjærkommen støtte for trenerne.

Lykke til med innendørssesongen – vi sees i hallen!