Et mellom-år i Holmenkollstafetten

Det ble ingen suksess i Holmenkollstafetten i år, så vi får regne dette som et mellom-år og komme sterkere tilbake neste år.

Laget for menn elite ble nummer 11, på tida 54.55. Faktisk ett sekund raskere enn i fjor. Vi framhever Hallgeir Martinsen som ble delt nummer tre på sin etappe. Ellers ble det løpt på det helt jevne, ingen andre var bedre enn nr 6 innbyrdes på sin egen etappe. Det var førsteetappen, så vi var altså på sjette før vi stabiliserte oss på 11.-12. fra fjerde veksling.

Nummer 10 i kvinner elite på 65,47 er en noe svakere tid enn i fjor, da vi ble nummer 5. Ingrid Astrup fikk en fin tredjeplass innbyrdes på sin etappe, mens Hedda Hauge Horness og Aurora Dybedokken ble nummer to på sine etapper.

To sølvmedaljer i junior i fjor klarte vi ikke å følge opp. Fjerdeplass i menn junior på 57,33 var kun 11 sekunder saktere enn i fjor, mens 75,05 i kvinner junior og nummer 8 rett og slett berodde på en misforståelse. Ved en misforståelse startet Tyrvings lag i feil pulje fem minutter etter de andre lagene i klassen. Dermed ble det en umulig oppgave å komme ordentlig inn i kampen om medaljene i klassen, forteller Jo. Dette må ses på som en mulighet til revansj neste år.

Veteranlaget, kvinner løp i år i klassen for kvinner senior — klassen under eliteklassen. Her ble det en respektabel 11. plass. Med samme tid hadde det blitt 5. plass i kvinner veteran.