Takk for støtten:

For 15 år siden…

… trengte ikke Tyrving-utøverne å dra så langt til junior-NM. Det var nemlig på Nadderud! Men hadde Tyrving arrangert det i dag, hadde nok klubbens utøvere satt mer preg på mesterskapet enn det de gjorde i 2001.

For å gå rett på sak, teller vi fra jr-NM på Nadderud 2001:

  • fem Tyrving-deltakere i KU20 — ingen i tekniske øvelser
  • tre Tyrving-deltakere i MU20
  • tre Tyrving-deltakere i MU23
  • to Tyrving-deltakere i KU23

Deltakerantallet var en framgang fra 90-tallet, har jeg inntrykk av, men er enda høyere nå, som vi kjenner.

10.–12. august fant mesterskapet sted. Eldste klasse var for årsklassene 1979–1981, nesten uvirkelig at disse var juniorer. Noen femtenåringer av 1986-årgangen våget seg frampå, vi teller femten jenter og én gutt. Blant tilskuerne på Brandbu forrige helg ble det en snakkis at femtenåringene satte stort preg på mesterskapet. (Dette bør sjekkes nærmere)

Det er tankevekkende å lese startlistene med utøvernes perser. Her er store forskjeller fra norsk friidrett slik vi kjenner i de siste 5 årene. Nivået i kastøvelsene var svært lavt den gangen. I MU20 hadde de beste utøverne i diskos, kule, slegge og spyd resultatene 45,35 — 15,27 — 56,06 (samme person, alle tre) — 57,67. Nest beste hadde 41,95 — 12,18 — 45,17 — 51,74. På Brandbu ville disse besteresultatene holdt til 5. — 3. — 3. — 4. plass. Nestbest-resultatene i 2001 ville stort sett gitt plasser rundt nr. 6–7 på Brandbu forrige helg.

Særlig sprintnivået i dag er mye høyere, også distanse. Kun EN løper i KU20 hadde bedre hundremeterpers enn 12,40! Ingen deltakere på langhekk i KU20 hadde før stevnet en pers under 70 sekunder osv osv.

Ett morsomt poeng i deltakerlistene: Sand i Ryfylke sendte et par deltakere; en av dem, Elin Marvik, var 18 år den gangen og visste vel lite om at hun skulle jobbe i Tyrving i dag? Dette junior-NM hadde heller ikke satt seg så dypt i hukommelsen. Det ble dog bronse i høyde og sølv i spyd, står det fortsatt å lese i Stavanger Aftenblad.

Litt nostalgi fra annonsene i stevneprogrammet:

Nokia 3310 er den ultimate ungdomstelefonen med muligheter for utskiftbare deksler, nedlastbare ringelyder, logoer, bildebeskjeder og mye mer!

Minidiscspiller med nydelig lydkvalitet og opp til 320 minutters opptakstid pr. plate

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar