Tyrving på Hovedløp og O-landsleir

Årets største begivenhet for 14-15 og 16 åringene er Hovedløpet i orientering, med HL sprint og HL langdistanse, etterfulgt av O-landsleiren – en 3 dagers sosial og treningssamling.  Tyrving har denne gangen med 11 o-Ung’er, og kan glede seg over 2 HL-medaljer til Kristin HHtopp10-løp av Astrid F og Anniken HH, flere fine premieløp, og en leir med mye moro 🙂  

Hovedløpene gikk på Lillehammer og Austlid helgen 4-5. august 2012, og de 450 OLL-deltakerne fortsetter leiren på Skeikampen. Marianne Njåstein og Dag Helland-Hansen er våre stedlige ledere, og vi har fått en stemningsrapport fra Dag:

I år stiller Tyrving med 11 ungdommer; «fjortisene» Hanne Grandal, Stine Njåstein og Anniken Helland-Hansen, 15-åringene Siri Grandal, Astrid Fiskum, Kristin Helland-Hansen, Ida Feiring Haltia, Synne Nesheim FlatebakkenSkjalg Hundseid Kamsvaag og Magnus Wølneberg, samt Nanna Norderud (på vei tilbake i D16).  Oda Sikkeland (14) måtte desverre melde skadeforfall.

Lørdag var det HL sprint  i bygatene i Lillehammer med mål på torget. Lillehammer bød på en uvant komplisert sprint-orientering som inkluderte bakgater, smug, under/overgang og inn og ut av gågata i Lillehammer, men veldig artig. Flere gledelig gode resultater av våre løpere, med sølvmedalje til Kristin som best, en pen 9.plass til Astrid i D15 og premieløp også av Siri, Anniken og Magnus | Alle T-resultater HL sprint

Søndag var det langdistanse, da var arenaen flyttet til fjells, Austlid i Gausdal på 900 moh.  Den tette tåken som hang over terrenget løftet seg 5 min før første start og ga et perfekt løpsvær. Terrenget var nydelig med myrer, åpne områder og småkupert landskap  som vekslet mellom relativt lett til difust og vanskelig i et løpsmessig tungt terreng.  Dette ga relativt mye bomming og slitne løpere i mål, men nok en gang artige løyper og et veldig fint arrangement.

Litt ujevnt fra våre løpere, men nok en gang en del gode resultater. Skjalg gledet alle, inkludert seg selv med å løpe inn til 16.plass i H15, veldig artig at Skjalg fikk til sitt beste løp på veldig lenge nettopp i HL. Premie for 16.plass ble det også på Siri i D15. Så fikk vi tre blant de 10 beste; Astrid (D15) og Anniken (D14) gledet med hver sin tiende plass, mens Kristin imponerte igjen og måtte på pallen for å motta bronsemedaljen i D15 | Alle T-resultater HL Lang

Dermed var det klart for feiring med Hovedløps-disco…

Mandag til onsdag er det O-landsleir, som begynte i dag mandag med  gjennomløping av løypa fra gårsdagen for å lære av sine feil fra dagen før. Under O-landsleiren er alle ungdommene delt opp i treningsgrupper på tvers av klubber og kretser slik at de blir kjent med andre fra hele landet og vennegjengen vokser. På ettermiddag var det postplukk med oppgaver i fjellet rundt Skeikampen, happy gjeng som kom sultne hjem til middag i Vikingland.  Dagen ble avsluttet med et treningsforedrag av juniorlandslagets Borger Melsom og hans klubbtrener Leif Størmer i Fossum Tirsdag og onsdag fortsetter leiren som avsluttes med en kretslags-stafett på onsdag – lykke til våre Tyrvingløpere spredd rundt på de forskjellige kretslag

Hilsen fra Dag HH, leder på leiren

Flere reportasjer fra på HL+OLL nettsidene til Norsk Orientering.

PS onsdag 8/8:  Mange flotte etapper av T-Ung’ene på den avsluttende kretslags-stafetten – ikke minst Kristin som førte AOOK 1 inn til 1.plass, Astrid AOOK 3 til 5.plass og Siri AOOK 6 til 11.plass | Liveresultater

Legg igjen en kommentar