God sommer!

Tusen takk til alle som har stått på for Tyrvings mange utøvere denne ekstraordinære våren. Det har vært en spesiell vår, men jeg mener vi sammen har klart det på en god måte. Jeg håper og tror høsten blir langt mer normal, men høsten ser likevel litt ulik ut for friidretten og for orienteringen.

 

Kreativiteten har blomstret på forsommeren, og de klubbene som har sett flere muligheter enn utfordringer har satt i gang ulike typer treninger og stevner. Det har vært viktig; for selv om trening er morsomt, så er konkurransene selve motivasjonen for de fleste av våre utøvere.

 

Det er lettere med en-metersregel og begrensninger på antall utøvere når skogen er sportens arena. En trang oval 400 meters bane gir større begrensninger. Dermed har orienteringsløperne både fått trent og konkurrert i rikelig monn. Mye av den sosiale dimensjonen er riktignok borte når løperne møtes til dyst spredd over en lang dag, med noen løpere som starter grytidlig, andre som starter seint. Likevel ser høsten rimelig lys ut for orienteringen. Mange av løpene går mer eller mindre som planlagt.

 

Friidretten er også i gang med konkurranser, og flere mindre stevner erstatter nå de store. Høsten vil likevel trolig også bli litt redusert, med begrensninger på antall deltakere under de store mesterskapene i aldersbestemte klasser og for juniorer og seniorer. Her jobbes det med å åpne stevnene så mye som mulig, samtidig som de må begrenses mye som nødvendig. Smittesituasjonen følges, og vi må bare smøre oss med tålmodighet videre. Samtidig håper vi at både nasjonale og lokale myndigheter ser verdien av barne- og ungdomsidrett og ikke er for konservative når åpningen av denne viktige delen av samfunnet vurderes. 

 

Tyrvings økonomi er viktig, og det bekymrer at innbetaling av treningsavgifter totalt sett er betydelig under fjoråret på samme tidspunkt. Det er mange på trening, så vi håper at situasjonen bedrer seg. Bortfall av stevner gir inntektstap, men vi jobber selvsagt målrettet for å få dekket dette. Likevel må vi belage oss på at 2020 blir ekstraordinært år ikke bare sportslig, men også økonomisk. Det har dog fram til nå gått bedre enn vi kunne frykte.

 

Klubbhuset på Kadettangen kan bidra til økonomien. Taekwondo-klubben som har leid der i flere år flytter nå ut, og vi ser etter andre leietakere. Dette er jo attraktive arealer midt i sentrum av Bærum kommune. Hjelp oss gjerne. Vi tar gjerne tips og råd om mulige leietakere.

 

Vi ser med glede framover. Friidrettsgruppas nye styre setter i gang en strategiprosess, og etterhvert vil hovedstyret tenke i samme baner. Vi ser mot 100 årsjubileet i 2022 med store forventninger og glede. Vi arrangerer da NM i orientering, og en ny friidrettsstadion skal etter planen stå klar på Rud. Det blir to av jubileumsårets høydepunkter, men vi lover å gjøre mer ut av året. Vi skal ikke minst invitere til en skikkelig jubileumsfest! 

 

Tusen takk for innsats, for ro og tålmodighet. Nyt sommeren. Tren godt, og så ser vi fram til en langt mer normal høst.  Sommerhilsen Hovedstyret i Tyrving v/ styreleder Svein Stølen

Legg igjen en kommentar