Bestemannspris fra Friidrettens Venner

Friidrettens Venner og Stiftelsen Norsk Friidrett har siden 1974 gjennom sin virksomhet tilført norsk friidrett nærmere 60 millioner kroner til aktiviteter og konkrete tiltak på landsbasis – både til Norges friidrettsforbund, kretser og klubber samt utviklingsprosjekter. De har også i en årrekke bidratt med priser og stipender til de beste norske utøverne i senior-, junior- og ungdoms-mesterskapene, samt til ledere og trenere. Årlig tildeles priser for Årets navn i norsk friidrettPrestasjonsprisen, Utviklingsprisen, Utøverprisen (utøvernes egen pris og den ble utdelt første gang i 2016), Paraprisen (ble utdelt første gang i 2017) og Dommerprisen. Under årets UM vil det bli tildelt stipend på kr 3.000 til beste gutt og jente i aldersklassene 15 til 19 år.  Tidligere vinnere ser man HER.