Olle Boström ny Tyrvingløper

Olle er 29 år, kommer fra Stockholm,  og bor nå i Bærum. I den anledning har han valgt å bytte klubb fra Järla til Tyrving. Gledelig!

Olle har ved flere anledninger vist han er en eminent orienteringsløper – senest på Norwegian Spring mellomdistanse i går. Utifra bildet nedenfor kan det se ut som Olle ble litt forfjamset selv, men det bør ikke komme som noen overraskelse. Olle har nemlig to stk. vm-medaljer, fra hhv. Frankrike 2011 (stafett) og Skottland 2015 (mellomdistanse). Dersom en er litt oppdatert på 10-mila historikk kjenner en kanskje igjen navnet fra TV-sendingene – ofte fremst på «Långa Natten». Topp 6 i VM langdistanse som førsteårs senior er heller ikke så verst…

Matthias nr.1, Olle nr.4 på NS mellom. Herlig!

Hvorfor Tyrving?
«Som nyinflyttad till Norge och Oslo här i mars, så var det naturligt för mig att börja söka efter en ny klubb att representera och Tyrving var då ett självklart val för mig. Jag känner många löpare sedan många år tillbaka, Torgeir, Björn, Anders, Weltziens och har alltid haft en bra bild av Tyrving och människorna i klubben. När sedan flera av mina nära vänner, bröderna Kyburz, Ivar och Håkon talat gott om klubben sedan de gått med, så fanns det inget att tveka på. Min bild hittills av det jag varit med, är en klubb med löpare i alla åldrar och med väldigt go stämning. Tyrving är en klubb jag är stolt över att få representera.»
Hovedmål for 2019-sesongen?
«Då jag trappat ner orienteringssatsningen till lägre nivå på grund av skador har jag inte längre några större individuella mål eller landslagsambitioner som jag hade fram till 2016/2017. Men istället är jag extremt inspirerad av de stora stafetterna, och mitt absoluta huvudmål med orienteringen 2019 är att lyckas bra på 10-mila och Jukola med Tyrving.»
Hva er din favorittøkt?
«Jag har ju en förkärlek för lite hetsigare man-mot-man träningar och dessutom nattorientering så orienteringsintervaller på natten, eller gamla klassiska nattcuper är lite av mina favoriter. Lägger man till en tekniskt detaljerad, men samtidigt ganska lättsprungen terräng så är man inte långt ifrån nirvana.
Men jag ska också säga att 2-3 timmars turer på fjället också har sin tjusning.»

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med Olle – välkommen!

En kommentar om “Olle Boström ny Tyrvingløper”

Legg igjen en kommentar