Olle Boström ny Tyrvingløper

Olle er 29 år, kommer fra Stockholm,  og bor nå i Bærum. I den anledning har han valgt å bytte klubb fra Järla til Tyrving. Gledelig!

Olle har ved flere anledninger vist han er en eminent orienteringsløper – senest på Norwegian Spring mellomdistanse i går. Utifra bildet nedenfor kan det se ut som Olle ble litt forfjamset selv, men det bør ikke komme som noen overraskelse. Olle har nemlig to stk. vm-medaljer, fra hhv. Frankrike 2011 (stafett) og Skottland 2015 (mellomdistanse). Dersom en er litt oppdatert på 10-mila historikk kjenner en kanskje igjen navnet fra TV-sendingene – ofte fremst på «Långa Natten». Topp 6 i VM langdistanse som førsteårs senior er heller ikke så verst…

Matthias nr.1, Olle nr.4 på NS mellom. Herlig!

Hvorfor Tyrving?
«Som nyinflyttad till Norge och Oslo här i mars, så var det naturligt för mig att börja söka efter en ny klubb att representera och Tyrving var då ett självklart val för mig. Jag känner många löpare sedan många år tillbaka, Torgeir, Björn, Anders, Weltziens och har alltid haft en bra bild av Tyrving och människorna i klubben. När sedan flera av mina nära vänner, bröderna Kyburz, Ivar och Håkon talat gott om klubben sedan de gått med, så fanns det inget att tveka på. Min bild hittills av det jag varit med, är en klubb med löpare i alla åldrar och med väldigt go stämning. Tyrving är en klubb jag är stolt över att få representera.»
Hovedmål for 2019-sesongen?
«Då jag trappat ner orienteringssatsningen till lägre nivå på grund av skador har jag inte längre några större individuella mål eller landslagsambitioner som jag hade fram till 2016/2017. Men istället är jag extremt inspirerad av de stora stafetterna, och mitt absoluta huvudmål med orienteringen 2019 är att lyckas bra på 10-mila och Jukola med Tyrving.»
Hva er din favorittøkt?
«Jag har ju en förkärlek för lite hetsigare man-mot-man träningar och dessutom nattorientering så orienteringsintervaller på natten, eller gamla klassiska nattcuper är lite av mina favoriter. Lägger man till en tekniskt detaljerad, men samtidigt ganska lättsprungen terräng så är man inte långt ifrån nirvana.
Men jag ska också säga att 2-3 timmars turer på fjället också har sin tjusning.»

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med Olle – välkommen!

Reisebrev Portugal


Håkon, Karl, Torgeir og Wojciech tok kveldsfly til Lisboa tirsdag 26.februar. Etter en sen ankomst ble det et kortvarig overnattingsopphold i nærheten av flyplassen, før Torgeir og Wojciech spaserte tilbake til flyplassen for å hente leiebil tidlig neste morgen. Håkon og Karl benyttet anledningen til å sove én time ekstra.

Neste destinasjon var Praia da Vagueira, der vi ble værende onsdag-fredag. Dagene ble fylt med to orienteringsøkter daglig, god mat/drikke og hyggelig samvær. Fredag satte vi kursen til Serra Mar, et leilighetshotell der vi skulle bo resten av oppholdet.


Anders, Erik, Ivar, Marion og Maren tok kveldsfly til Lisboa fredag, og kom frem så vidt over midnatt til lørdag. Ivar hadde forutsett sen ankomst, og dermed bedt om sen start for alle fra Tyrving (takk!), slik at alle skulle få sovet ut. Etter (u)lovlig sen frokost satte vi kursen mot første dag av Portugal O meeting (heretter benevnt POM).

De første tre dagene av POM var mellomdistanse i variert terreng. Gode løyper i ulike terrengtyper satte krav til både kompasskurs og trasévalg rundt grøntfelt. Dag 3 var det WRE-løp, der alle forsøkte å komme igjennom løypen på raskest mulig måte. Mange gode resultater – spesielt Wojciech på 8.plass, og Maren på 13.plass. For å forstå hvor godt de faktis løp – topp 10 korrelerer godt med topp 10 i verden i begge klasser.

Trolig, og forhåpentligvis vil treningsleiren føre til at vi kommer sterkere rustet til startstreken for årets første løp – for mange er dette Norwegian Spring 6-7. april.

Det nevnes også at brødrene Andreas og Matthias Kyburz var i Portugal sammen med oss. Vi møttes på to av løpene – de var der på samling med det sveitsiske landslaget. De melder om god form, noe de også beviste på POM dag 3, WRE-løpet.

Én bil er nå på vei mot flyplassen – Erik, Ivar, Marion, Maren og Wojciech løper i skrivende stund jaktstart langdistanse.

Resultater alle dager finnes her.
GPS-tracking alle dager finnes her.

Årsmøte gjennomført

Årsmøtet i O-gruppen er gjennomført. Det er for 2019 satt nytt styre, bestående av:

Leder Svein Jacobsen 92252667 svein@sjacobsen.no
Arrangement Gunnar Fiskum 93616314 gafiskum@gmail.com
T-E-T (jr./sr./elite) Are Kristiansen 90698932 are.k@online.no
Rekrutt Christian Holmboe 47263962 chrholmboe@gmail.com
Tur-o/Stolpejakten Berit Danielsen 92090573 per.ekeberg@online.no
Sosial/miljø Ingrid Berge 97520827 ingrid.berge1@gmail.com

Ny:
Arrangement – Gunnar Fiskum.
Sosial/miljø – Ingrid Berge.
Christian Holmboe har byttet verv fra Arrangement -> Rekrutt.

Ut: 
Sosial/Miljø – Karoline Andersen.
Rekrutt – Anne Kristine Norderud.

Takk for innsatsen dere har gjort for Tyrving, Anne Kristine og Karoline – den har blitt verdsatt. Vi ønsker Gunnar og Ingrid velkommen i styret 🙂

Årsberetning og referat fra årsmøte kan leses her.

Ønsker du å bidra til VM 2019?

«12. – 17. august 2019 arrangeres VM i orientering i Norge, Østfold. Vi har høye ambisjoner for arrangementet der vi har sagt at vi vil arrangere det beste VM i orientering gjennom tidene. I forbindelse med dette er vi helt avhengig av å ha med engasjerte frivillige som virkelig ønsker å ta i et tak og jobbe for at vi skal nå denne målsetningen.»

Frivillige i alle aldre, mange arbeidsområder – registrer deg her: https://woc2019.no/no/frivillig. En kan jobbe med det en ønsker, når en ønsker.

Arbeidsoppgaver:

Arbeidsperioder: