Årets Tyrving-utøvere

Helene Rønningen og Håkon Jarvis Westergård er tildelt tittelen «Årets Tyrving-utøvere». Helene ble norsk seniormester på 100m, i tillegg vant hun både 100m og 200m under NM junior. Der ble hun også kåret til mesterskapets beste kvinnelige utøver. Håkon vant gull i knock-out sprint og sølv i NM sprint. I tillegg ble det to bronsemedaljer i NM ultra lang og i NM sprint stafett. Vi gratulerer Helene og Håkon og ønsker de lykke til på friidrettsbanen og i orienteringsløypene!

Vi har stilt Helene og Håkon noen kjappe spørsmål for å bli bedre kjent.  Her er deres svar.

HÅKON

Personalia: Født i Bergen i 92, bor på Bjølsen og er samboer. Flyttet til Oslo i 2018 og har vært en happy Tyrvingløper siden da.

Utdanning:. MSc. Applied Mathematics, KTH.

Favorittmusikk: All musikk som ikke er ren listepop.

Favorittfilm: Velger å heller nevne ynglingsserier: big little lies og true detective.

Hobbier utenom idretten: Har rimelig få hobbyer utenom idrett. De fleste hobbyene involverer idrett. Kanskje en eller annen form for friluftsliv?

Ser helst på TV: En bra serie.

Feriereisemål: New Zealand.

Hvorfor Tyrving? Tyrving var det eneste valget for meg da jeg flyttet til Oslo – knakandes fin gjeng.

Første minne fra o-løp: Liker å si til meg selv at jeg husker første gang jeg løp alene. Da løp pappa etter og gjemte seg for å passe på at jeg ikke løp meg bort.

Beste minne fra o-løp: Mitt første VM i Skottland, 2015. Fikk sølv på sprintstafett og det var en veldig gøy oppkjøring mot mesterskapet.

Verste minne fra o-løp: Noen forferdelig opplevelser på nattløp hvor jeg har mistet fullstendig kontroll. Det er en forferdelig følelse.

Trener hvor mye: Mellom 450-600 timer da jeg satset VM. Håper å holde det godt i gang og trene et sted mellom 450-500t i år.

Favoritt idrettsstjerner: Favorittidrettsstjerne er fort Zlatan.

Verste idrettsskade: Tretthetsbrudd i foten.

2021-sesongens store mål: Jukola og NM Uka.

HELENE

Personalia: 22 år. Bor på Billingstad. Har vært sammen med min kjæreste, Theo, i snart 7 år.

Utdanning: Studerer til å bli Bioingeniør på OsloMet. Jeg er i tillegg utdannet negledesigner og har tatt et enkeltemne innenfor Idrettspsykologi og Mental trening.

Favorittmusikk: R&B og pop, men lytter til det meste.

Favorittfilm: Gladiator

Hobbier utenom idretten: Venner, fotografering, sying og tegning

Ser helst på TV: Mesternes

Feriereisemål: Afrika.

Hvorfor Tyrving? Tyrving var den eneste klubben i nærområdet (på det tidspunktet) som tok imot så unge utøvere. Jeg startet med friidrett da jeg var 8 år gammel. I tillegg hadde faren min gode minner fra sine dager som idrettsutøver i Tyrving.

Første minne fra friidrettsbanen: Mitt første minne fra friidrettsbanen er fra da jeg løp på 7.98sek på 60m under Tyrving lekene som 11åring mot Kristi Strømmen Kjerpeset.

Beste minne fra friidrettsbanen: Norsk rekord på 200m under forløpet på Bislett Games 2018.

Verste minne fra friidrettsbanen: Mitt verste minne fra friidrettsbanen er da jeg ble urettmessig disket for tjuvstart på 100m under mitt første forløp på Bislett Games.

Trener hvor mye: Som regel 3 timer hver dag.

Favoritt idrettsstjerner: Shelly Ann Fraser Pryce og Dina Asher Smith.

Verste idrettsskade: Jeg har hatt to større skader i løpet av min karriere. Den første var et tretthetsbrudd i foten i 2013 som tok 25 uker å leges. Den andre verste skaden jeg har hatt er Plantar facitt i 2018. Den var ekstra kjip ettersom den kom rett før mitt «drømmestevne», nemlig EM i Berlin, samtidig som jeg var i veldig god form.

2021-sesongens store mål: Mitt mål for sesongen 2021 er å forbedre mine personlige rekorder.

 

Legg igjen en kommentar