Gate-O 2014

Vi følger opp tradisjonen og arrangerer en serie med Gate-O-løp også denne vinteren, se terminliste nedenfor. Her får dere en ekstra høypulsøkt; hurtig distansetrening med trimming av aerob kapasitet, løpsøkonomi og blikket for gode veivalg. Bedre o-løpe-trening får du ikke i vinter-Bærum. Som i fjor er Fossum IF med på laget og arrangerer to av de åtte løpene, og i år er også Asker SK med og arrangerer 2 løp. Gate-O løpene er også åpne for løpere fra andre klubber. Ekstra konkurranse og dermed mer prestisje er bra. For å dimensjonere antall kart vil vi helst at alle melder seg på via Eventor (treningsløp) i forkant, men det er mulighet for etteranmeldning på stedet så lenge det er kart. NB: Arrangementet synes i Eventor når du huker av for ”vis treninger” i Kategoriboksen rett nedenfor valg av årstall. Avgift kr 20 til karttrykk og plastlommer. Asker-, Fossum- og Tyrvingløpere trenger ikke betale på stedet. Løpere fra andre klubber betaler kontant ved oppmøte.

Gate-O-løpene brukes også til ranking av vinterens Gategutter & Gatepiker i hver klasse, hhv kort løype (en runde, ca 3 km) og lang løype (to runder, ca 6 km), der 5 av de 8 løpene teller i sammendraget.

Terminliste

# Dato Sted/ P-plass Arr.
1 tors. 28/11 Rykkinnhallen Egil E, IL Tyrving Påmelding Resultater
2 tors. 12/12 Emma Hjort Eivind H, IL Tyrving Påmelding Kart Resultater
3 tors. 16/1 Helgerud kirke Arne T, IL Tyrving Påmelding Resultater
4 tors. 30/1 Eiksmarka Bibliotek Fossum IF Påmelding Resultater
5 tors. 13/2 Føyka Asker SK Påmelding Resultater
6 tors. 6/3 Bekkestua   Skole Fossum IF Påmelding Kart Resultater
7 tors. 27/3 NB: Endret til Hvalstrand Asker SK Påmelding Resultater
8 tors. 10/4 Høvikbanen IL Tyrving Påmelding Resultater

Kartlink til samlingsplass i terminlisten (se etter markør på kartet) evt se Eventor

Ranking etter Finalen (8 av 8 løp – der 5 teller i sammendraget): Ranking Gate-O 2014

PM

Årets vinterserie arrangeres etter tradisjonell mal, dvs bra kvalitet med minimal arrangørstab. Ved behov vil spesifikt PM offentliggjøres i forkant av hvert løp. For alle løp gjelder:

Løpene er på torsdager, med fri starttid fra kl. 18:00/18:30 til ca 18:30/19:00. NB: Pga mørket er løp nr 7 fremskyndet til kl 18:00 – NB 2: I løp nr 8 blir det fellesstart, oppmøte kl 18:00.

Husk å ta med Emit EKT-brikke, hodelykt (kartlys er minimum) – og refleksvest el.l. !! NB: Emit-brikker sliter i kulda; sjekk at det er liv i batteriet ved start (se at det blinker rødt!) Dessuten: Ta gjerne back-up tid på egen klokke (for hver runde).

Det legges normalt opp 2 rundløyper á 2,5-3 km, der de yngste/eldste kan løpe bare A-runden dersom de ønsker det. Vanskelighetsgraden skal være slik at det er mulig for alle å finne frem. Stipulert vinnertid for H-elite skal være 30-35 minutter samlet for begge rundene. NB: I løp nr 7 og 8 blir det egen N/C løype.

NB: Vi oppfordrer til rask og disiplinert framferd. Olivengrønne områder er private hager mv og der skal man selvsagt IKKE løpe. Vær oppmerksom langs trafikkerte veier, i kollisjon med bil kommer du til kort.

.…

Tips til o-ferskinger – for best treningsutbytte av gate-O-øktene [ Joda, dette høres litt omstendelig ut. Men D er D som fungerer – derfor viktig å trene på, så du etterhvert gjør det automatisk og kjapt – også til sommeren 😉 ]

  • Ta deg tid til å planlegge hele strekket – stå stille om nødvendig. Noen sekunder her tjener du inn med mindre feilnavigering + større trygghet = større fart på strekket.
  • Ta veivalg nær streken eller med mest mulig rette linjer/ jevne buer ut fra streken; “storslalåm” er som regel den lengste veien. Og – hvis du er i tvil om hva som er riktig veivalg – ta det enkleste langs de største veiene.
  • Når strekkene blir lange – del opp veivalget ditt i enklere delstrekk, med sikre sjekkpunkter underveis. Ved hvert sjekkpunkt, før du starter på neste delstrekk, skal du ha kontroll med hvor du er. Dersom du har havnet et annet sted enn planlagt, må du stoppe opp og lage en ny plan med nye sikre sjekkpunkt.
  • Når du vet hvor du er og hvor du skal: Løpe! Fort!

Legg igjen en kommentar