Tyrving-pokalen

Alle Tyrving-løpere får sin o-sesong målt og veid i Tyrving-pokalen klubbranking. Der vinneren mottar evig ære med navneplakett på vandrepokalen, og alle som klarer 500 poeng hedres med Tyrving-krus. Rankingen brukes også til å hylle en ungdom med Aftenpostens pokal. Les mer om pokalene nedenfor.

Siri Spjelkavik er samvittighetsfull rankingfører, som tygger seg gjennom resultatlistene fra de utvalgte T-løpene. Dine 3 beste T-løp i vårsesongen + de 3 beste på høsten teller i rankingen.

Resultater 2018:

Her legger Siri Rankingfører ut rankinglistene med (u)jevne mellomrom:

 

 

Om Pokaler, T-løp og Rankingpoeng

Den evigvandrende Tyrvingpokalen utdeles hvert år til den løper som har fått flest rankingpoeng i løpene Sportskomitéen har valgt ut som » T-løp«. I tillegg er det prestisjefylte Tyrvingkrus til alle som oppnår 500 poeng eller mer tilsammen (vanligvis 10-12 løpere).

Ved hvert årsskifte deler vi også ut den evigvandrende Aftenpostens pokal, til ungdomsløperen med størst framgang på klubbrankingen fra året før.

T-løpene skal gjenspeile ulike typer terreng, distanser og konkurranseformer, og legges til større løp som Tyrvinger flest deltar på. Dessuten er mesterskap (NM/HL/KM), O-festivalen og Blodslitet gjengangere.

Slik beregnes rankingpoengene i din klasse:

Løpets » makspoeng» settes ut i fra følgende kriterier:
NM / HL / KM, Langdistansen: 125
Andre T-løp, E og A klasser: 100
Andre T-løp, klasse AK: 90
Andre T-løp, N- og C-klasser: 75
  • Dine 3 beste T-løp i vårsesongen + de 3 beste på høsten teller i rankingen.
  • Høyeste ferdighetsnivå for alderstrinnet gir høyeste makspoeng; for eksempel så er maks poengsum 100 i en vanlig H/D 11-12 klasse, selv om nivået på løypa skal være C, mens H/D 11-12N gir maks 75 poeng.
  • Husk at HL/NM er spesielt, da de går på ulike helger; høstlista vil derfor være noe «skjev» inntil NM er registrert.
  • I et normalår er det ca. 150 løpere som scorer poeng i T-løpene. Og opptil ca 10-12 kan klare 500 poeng som kvalifiserer for Tyrving-krus.

Historiske rankinglister:

Legg igjen en kommentar