Brødrene Kyburz til Tyrving

Verdensmester og verdenscupleder Matthias Kyburz og hans landslagskollega og bror Andreas blir Tyrvingløpere fra 2017-sesongen. Det gode stafettmiljøet og VM i Østfold i 2019 er hovedårsakene til at Kyburz-brødrene nå går til bærumsklubben.

Etter kyburzti år i svenske Tisaren bytter Matthias Kyburz klubb og blir Tyrvingløper. Storebror Andreas, som de seneste åtte årene har løpt for Stockholmsklubben Tulllinge, blir også med til Bærum. 26 år gamle Matthias uttaler i forbindelse med overgangen:

– Jeg så etter nye utfordringer og jeg mener at et skifte av miljø fra tid til annen er en fin måte å tilegne seg ny inspirasjon og motivasjon på. I Tyrving fant jeg en klubb som har høye ambisjoner i de store internasjonale stafettene, og med min hjelp er jeg overbevist om at vi kan klatre helt til topps. Han understreker samtidig at det fortsatt er de store mesterskapene som han anser som det aller viktigste.

– For meg vil de store mesterskapene alltid være hovedmålene for sesongen. VM i Østfold i 2019 er en av årsakene til at jeg nå har bestemt med for å løpe for Tyrving. Mine nye klubbkamerater Torgeir Nørbech og Bjørn Ekeberg har også VM i 2019 som et av sine hovedmål, og jeg håper vi kan hjelpe hverandre slik at vi kan være med å kjempe om topplasseringer, sier Kyburz.

2016 har vært en fantastisk sesong for Matthias Kyburz. I EM i Tsjekkia ble det to gullmedaljer og i VM i Strømstad tok han gull på mellomdistansen og sølv på både sprinten og skogsstafetten. Den sveitsiske landslagsløperen leder også verdenscupen før finalen avgjøres i Sveits 14. til 16. oktober.

Også Andreas Kyburz har bestemt seg for å satse frem mot VM i 2019.

– Jeg fortsetter i minst tre år til. Hittil har fokuset mitt primært vært på de internasjonale mesterskapene. Nå som jeg får muligheten til å løpe på et veldig sterkt lag ønsker jeg i tillegg å satse hardt på de store stafettene.

Sportssjef Are Kristiansen i Tyrving både tror og håper at overgangen til Kyburz-brødrene vil spore til ekstra treningsinnsats blant Tyrvings nåværende løpere. Tyrving vil også dra nytte av Matthias og Andreas sin kompetanse når det gjelder treningsarbeid, o-teknikk og mentale forberedelser. Klubben er i disse dager også på jakt etter ny trener for å styrke miljøet ytterligere.

– Vi ser på disse forsterkningene som en gulrot og motivasjonsfaktor for våre beste og nest beste løpere, og vi tror dette vil spore de til ekstra treningsinnsats slik at Tyrving er bedre rustet enn noen gang for de store stafettene, sier Kristiansen.

 

For ytterligere opplysninger kontakt:

President Svein Jacobsen – svein@sjacobsen.no/92262667

Sportssjef Are Kristiansen – are.k@online.no/90698932

 

2 kommentarer om “Brødrene Kyburz til Tyrving”

  1. Grattis. Ni får jättefina killar till er klubb. Matthias har sprungit för oss i OK Tisaren i 10 år. En mycket sympatisk,ödmjuk, duktig och omtänksam kille. En stor tillgång.
    Lycka till killar i eran fortsatta satsning..

Legg igjen en kommentar