Gate-O 2015

Gate-O 2015

Siste løp i vinterens Gate-O gikk av stabelen 19. mars, og nå er rankingen også klar. Den viser at Victoria Hæstad Bjørnstad fra Fossum er årets gatepike og Eivind Hoff er årets gategutt (gubbe…..). Det er lurt å delta i mange av løpene om man vil hevde seg i teten. 🙂 Ranking Gate-O 2015

Asker, Fossum og Tyrving inviterer til en serie Gate-O-løp vinteren 2015. Her får dere en ekstra høypulsøkt; hurtig distansetrening med trimming av aerob kapasitet, løpsøkonomi og blikket for gode veivalg. Bedre o-løpe-trening får du ikke i vinter-Bærum. Løpene er midt i blinken for både ungdom, junior, senior og veteraner. For å dimensjonere antall kart vil vi helst at alle melder seg på via Eventor i forkant, men det er mulighet for etteranmelding på stedet så lenge det er kart. Det er gratis for Asker, Fossum og Tyrvingsløpere å være med. Løpere fra andre klubber er velkommen og betaler kr 20 ved oppmøte.

Gate-O-løpene brukes også til ranking av vinterens Gategutter & Gatepiker i hver klasse, hhv kort løype (en runde) og lang løype (to runder).

Terminliste

# Dato Sted/ P-plass Arr.
1 tors. 8/1 Føyka, Asker Magnus, Asker SK  Resultater
2 tors. 22/1 Østerås T-bane Øystein, Fossum IF   Påmeld  Resultater
3 tors. 5/2 Emma Hjort skole Are K, IL Tyrving    Påmeld  Resultater
4 tors. 26/2 Tranby Per W, Asker SK    Påmeld  Resultater
5 tors. 5/3 Oslo International school/Nadderud Lars, Fossum IF     Påmeld  Resultater  Resultat Gate-o5_20150305
6 tors. 19/3  Høvikbanen Bjørn E, IL Tyrving      Påmeld   Resultater

PM

Årets vinterserie arrangeres etter tradisjonell mal, dvs bra kvalitet med minimal arrangørstab. Ved behov vil spesifikt PM offentliggjøres i forkant av hvert løp. For alle løp gjelder:

Løpene er på torsdager, med fri starttid fra ca kl. 18:30 til ca 19:00. Alle må registrere seg hos arrangøren på løpsdagen. Dette gjelder selv om du har meldt deg på i forkant. Husk å ta med Emit EKT-brikke, hodelykt (kartlys er minimum) – og refleksvest el.l. !! NB: Emit-brikker sliter i kulda; sjekk at det er liv i batteriet ved start (se at det blinker rødt!) Dessuten: Ta gjerne back-up tid på egen klokke (for hver runde).

Det legges normalt opp 2 rundløyper á 2,5-3 km, der de yngste/eldste kan løpe bare A-runden dersom de ønsker det. Vanskelighetsgraden skal være slik at det er mulig for alle å finne frem. Stipulert vinnertid for H-elite skal være 30-35 minutter samlet for begge rundene.

NB: Vi oppfordrer til rask og disiplinert framferd. Olivengrønne områder er private hager mv og der skal man selvsagt IKKE løpe. Vær oppmerksom langs trafikkerte veier, i kollisjon med bil kommer du til kort.

.…

Tips til o-ferskinger – for best treningsutbytte av gate-O-øktene [ Joda, dette høres litt omstendelig ut. Men D er D som fungerer – derfor viktig å trene på, så du etterhvert gjør det automatisk og kjapt – også til sommeren ]

  • Ta deg tid til å planlegge hele strekket – stå stille om nødvendig. Noen sekunder her tjener du inn med mindre feilnavigering + større trygghet = større fart på strekket.
  • Ta veivalg nær streken eller med mest mulig rette linjer/ jevne buer ut fra streken; “storslalåm” er som regel den lengste veien. Og – hvis du er i tvil om hva som er riktig veivalg – ta det enkleste langs de største veiene.
  • Når strekkene blir lange – del opp veivalget ditt i enklere delstrekk, med sikre sjekkpunkter underveis. Ved hvert sjekkpunkt, før du starter på neste delstrekk, skal du ha kontroll med hvor du er. Dersom du har havnet et annet sted enn planlagt, må du stoppe opp og lage en ny plan med nye sikre sjekkpunkt.

Når du vet hvor du er og hvor du skal: Løpe! Fort!

Legg igjen en kommentar