Tyrving – Friidrett

Gjensyn med artikkel om Kristen Damsgaard

I mars la vi ut en artikkel om Kristen Damsgaard, Tyrving-trener i flere tiår og prisbelønt for sin innsats for mosjonsbevegelsen. Nå er artikkelen oppdatert, og legges ut her slik at flere han bli kjent med hans virke.

Kristen Damsgaard var friidrettsutøver på nasjonalt nivå. Han representerte klubbene Kristiansands IF og IK Tjalve som aktiv, men var involvert i IL Tyrving i flere tiår etter den aktive karrieren. Han var landskjent trener og en kjent figur i friidrettskulissene, samt at han hadde et utall andre prosjekter gående. Han er spesielt kjent for sin innsats for kvinneidrett og mosjonsidrett (uten sammenligning for øvrig), herunder for samarbeidet med Grete Waitz om tallrike bøker og videoer. I tillegg til å være landslagssjef og leder for flere OL-tropper hadde Kristen viktige administrasjonsverv, som sentralstyremedlem i Friidrettsforbundet og leder av forbundets valgkomite.