Tyrving – Friidrett

Antidoping

85077179_2678869995495506_6294582014636982272_o

Ta kontakt med dopingkontakt for en anonym prat om doping, trening og kropp. Dopingkontakt er en anonym samtale og informasjonstjeneste. Der får du svar fra fagpersoner som snakker med deg om det du måtte lure på. For å få raskt svar er det best å ta kontakt mellom kl. 11:00 og 18:00 tirsdag til fredag. 

 

Det er viktig at du sjekker opp alle former for reseptbelagte midler, ikke-reseptbelagte preparater, salver og kosttilskudd i WADAs dopingliste før du benytter dem!   

 

Når du går på apoteket eller er hos legen, opplys om at du er idrettsutøver. Det er ditt personlige ansvar å sjekk om det står på dopinglisten.

 

Chat med Antidoping Norge her, eller ring 800 50 200.

 

Legemiddelsøk

Antidoping Norge har i samarbeid med Felleskatalogen etablert et legemiddelsøk. Her kan du sjekke om norske legemidler inneholder forbudte stoffer.

 

Dopingliste

Her finner du WADAs dopingliste. Dopinglisten er en offisiell internasjonal standarts som en del av «World Anti-Doping Program». Listen oppdateres årlig.

 

Medisinsk fritak

Enkelte idrettsutøvere har behov for medisinsk behandling med legemidler som inneholder stoffer på dopinglisten. Det er utarbeidet regler for medisinsk fritak.

For å finne ut om du trenger medisinsk fritak og hvordan du søker, se her.

 

Ren utøver

Alle Tyrving IL utøvere som har fylt 15 år og skal delta i konkurranser skal gjennomfør Ren Utøver programmet til Antidoping Norge. Se her for å ta Ren Utøver.

 

Rent Idrettslag

Tyrving IL – Friidrett har gjennomført og er et «Rent Idrettslag» og har vedtatt følgende forpliktelser: