Takk for støtten:

Clara klar for NM – Jonas og Kathan UM-klare!

Det har vært en strålende sesongopptakt for Tyrvings utøvere. Som tidligere kommentert på hjemmesiden vår, har Fredrik Amundgård for lengst kvalifisert seg til EM i Barcelona gjennom norsk U23-rekord på fenomenale 63.72 i diskos. Dette er selvsagt klubbrekord også i seniorklassen. Kasterne har imidlertid hatt mer å by på: Clara Hellan har forbedret seg radikalt både i diskos, hvor hun vant UM i fjor, og ikke minst i spyd hvor hun har nærmet seg NM-kravet på 40 meter med stødige skritt til hun kastet flotte 40.31 på Bislett. I mellomtiden har hun forbedret klubbrekorden i spyd i J16 to ganger før hun nå ble klar for NM i Sandnes. Ane Dahlen i samme klasse var bare 35 cm fra kravet på Bislett og må også notere NM-dagene i kalenderen – det er bare et tidsspørsmål før hun kan bestille flybillett til Sola! Camilla Nordby er allerede klar for NM i spyd, så her kan vi få minst tre jenter med i øvelsen!

Blant gutta er det også flere kastrekorder allerede. Marius Ihle Arnesen har blitt en meget habil sleggekaster og har forbedret klubbrekorden i G16 i to omganger til flotte 47.48. I helgen kvalifiserte han seg også til UM i spyd med et kast på 39.80. Her er allerede Jonas Laskemoen kvalifisert med god margin. Jonas har også forbedret klubbrekorden til 50.13 (700g) – nesten 5,5 meter lengre enn han hadde med 600g-spydet i fjor og halvannen meter bedre enn Bjørn Berggravs 44 (!) år gamle rekord. Sensasjonell fremgang noterer vi også på August Petersen Øverleir som forbedret fjorårspersen med over 18 meter (!) til fine 39.68. Dette er ny klubbrekord  i G14 med over fem meter og August er dermed allerede er klar for neste års UM som første 96-gutt!

Men det er ikke bare kasterne som er på hugget. Stafettmesterskapet viste at sprinterne er på vei og på Bislett stormet Helene Rønningen inn til nesten utrolige 8.28 på 60 meter i J12! Dermed slettet hun en 20 år gammel klubbrekord satt av et annet supertalent – Siri Kristoffersen. Norgesmestrene i stafett markerte seg igjen under Askers stevne i kveld. Der løp Jonas Halonen på 11.95 i G15 og Kathan Yoganathan på 12.08 i G16. Begge er dermed kvalifisert for UM på distansen! Disse to deltok også på gullaget i Steinkjer som satte to nye klubbrekorder på 4 x 100m for G15/16 med 45.72 som den hittil beste tiden.

Vi jobber nå med å oppgradere hjemmesidens bolk for klubbrekorder og vil komme sterkere tilbake med oppfølging av nye rekorder.

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar