Tyrving – Friidrett

Sakset fra Tyrvingnytt 1984

Hei alle sammen! I sommer har jeg bladd litt i noen årganger av blekka Tyrving-nytt. Jeg synes det var en del morsomt der, så en gang i uka framover kommer jeg til å legge ut noen historiske klipp. Noen er humoristiske (synes jeg), andre er kanskje tankevekkende. Noen gir treffende tidsbilder av 80-tallet, andre er aktuelle også i dag. Vi begynner med 1984. Les videre.

Nyhet om nytt klubbhus: «Det er å håpe at Tyrvings to avdelinger, orientering og friidrett, vil få større kontakt med hverandre ved benyttelse av det nye klubblokale». «Endelig får klubben et hus den kan kalle sitt eget, et sted der medlemmene kan møtes»…

Kjent utøver: «Stine Hattestad: Har som sagt ikke trent friidrett i vinter, men det ser ikke ut til å hemme henne noe særlig. Pers med 5/10 på 100 meter hekk, 15.26» (NB tydeligvis ikke seniorhekker)

Annonse: «BYGG BRO VANN. Strømme – Sivilingeniør Elliot Strømme AS» (det var hele teksten).

Annonse: «Mav av rang – kjøp fra Bang. O. H. Bang AS»

Annonse: «Ringstad Mat Arrangementsservice. Ved kjøp av pølser vil vår engrosavd. kunne låne ut nødvendig utstyr som bluss, kjeler, pølseklyper o.l. samt bidra med råd og veiledning i forbindelse med tilberedning og salg. RING 54 10 67».

Sakset fra en artikkel om økonomi: «Inngangsbilletten for deltakerne i landslagsgruppen er satt til Kr. 5000,-.» Man måtte altså betale for å være på landslaget! (Det var bl.a. mer enn 1 juniorlandskamp i året)

Sakset fra en artikkel om klubbkamp: «Vi stilte lag i 1.divisjon jenter 15-18 år lagmesterskap. Dette var en spennende match, og ingenting var avgjort før etter siste øvelse, og det endte så jevnt som det kunne. 1. Nittedal.  2. Tveita. 3. Tyrving».

Annonse for Tyrvings juleball: «Enteé 80,-. Apertiff, skinkemat, drikke, talær, mørke dræsser, lang kjoler, discjockey, badstu, intimdanskonkurranse m.m.» (sic). Kom intimdansen før eller etter badstu, eller kanskje i badstua??

Sakset fra en artikkel om firekamp (100 meter hekk over og under hekken, stille tresteg, 60 meter haklengs, 800 meter kappgang). «Festen om kvelden skulle være høydepunktet, men ble som vanlig et antiklimaks». Til tross for at her «kunne man smake sjeldne frukter».