Tyrving – Friidrett

Sakset fra Tyrvingnytt 1987

Hei alle sammen! I sommer har jeg bladd litt i noen årganger av blekka Tyrving-nytt. Jeg synes det var en del morsomt der, så en gang i uka framover kommer jeg til å legge ut noen historiske klipp. Noen er humoristiske (synes jeg), andre er kanskje tankevekkende. Noen gir treffende tidsbilder av 80-tallet, andre er aktuelle også i dag. Vi fortsetter med 1987. Les videre.

«(Bladet) Friidrett skriver om oss: ‘Tyrving, som brukte fem måneder på å få sendt ut resultatene fra Tyrving-lekene, men klaget på at andre klubber var så dårlige til å sende inn resultater til Tyrvingserien, der nettopp resultatene fra Tyrving-lekene er svært viktige’ […] verre kan det jo ikke bli».

Fortidsminne: «Idrettssplassen på Kadettangen forutsettes brukt til fotball og friidrett på helårsbasis, fortrinnsvis som et treningsanlegg. Det forutsettes oppvarmet grusdekke for fotball, rundløpsbane (2-4 baner) av grus, samt oppvarmede kastringer for kule, diskos, slegge og spydtilløp med kunststoffdekke for friidrett».

I UM inne (Askim 1987) var det tolv deltakere fra Tyrving. Klassene var 15-16 år, 17-18 år, 19-22 år.

Introduksjon: «Klubbens nye sekretær heter Kirsten LARSEN. Hun har en mann som løper meget fort på Norsk Hydros bedriftslag».

Om draktsponsing: «At vi (i Tyrving) hittil ikke bærer noen som helst reklame er en annen sak,- det at man kan benytte reklame betyr jo ikke at man må bære den, men muligheten er i alle fall der».

Kommentar til en norsk dopingsak: «Alle forlanger at Norge skal spise kirsebær med de store, men ingen, eller i alle fall svært få, er villige til å godta det det koster […] Her gjelder det altså noen norske kulestøtere. De blir nu hengt ut til spott og spe for hele nasjonen. Har de egentlig fortjent det? Har de ikke benyttet seg av de samme hjelpemidler som alle de andre fra større idrettsnasjoner benytter?» Av ukjent skribent.

Friidrettsgruppa arrangerte «julemesse i Klubbhuset. I den anledning oppfordres gruppas foreldre og aktive til å benytte tiden frem til 8.oktober med å lage SALGSVARER. ANER DU IKKE HVA DU KAN LAGE? Se, her er noen forslag: STRIKKE. Nisser Sokker Votter Luer Gensere Skjerf Dukketøy […] TREARBEIDER. Brødfjeler Smørefjeler Forskj.  Dreidde ting […]»