Tyrving – Friidrett

Sakset fra Tyrvingnytt 1988-1990

Hei alle sammen! I sommer har jeg bladd litt i noen årganger av blekka Tyrving-nytt. Jeg synes det var en del morsomt der, så en gang i uka framover har jeg lagt ut noen historiske klipp. Noen er humoristiske (synes jeg), andre er kanskje tankevekkende. Noen gir treffende tidsbilder av 80-tallet, andre er aktuelle også i dag. Vi avslutter denne sommerserien med 1988-1990. Les videre.

Fortidsminne: «Ellers gir han honnør for opplegget med elektrisk tidtaking på begge løpsbaner. – Håper det blir samme type tidtaking også på fredager», sa Tyrvinglekenes speaker da han oppsummerte stevnet. Har noen lyst til å gjette navnet, bruk kommentarfeltet!

Fra Tyrving-nytt 4/1988 ser vi en uvant aktivitet på Nadderud. Men dere kjenner dere vel igjen i landskapet?

«Jeg tror mange lag må innse at de må gjøre noe med egenandelene. Langt de fleste tar ikke mer enn maks 200 kroner alt inkludert. Treningsavgifter eksisterer i de færreste klubbene». Dette var en riktig spådom fra friidrettspresidenten. Så: «Vi setter i løpet av året igang et prosjekt for å få barn og ungdom med i friidrett. Her er det nødvendig å få flere anlegg. Ikke de store hallene, men delanlegg som en løpebane o.l.» Her fikk han også rett, men satsninga på «delanlegg som en løpebane» kan vel sies å være en historisk tabbe.

Seindrektig resultatservice: «Helgen 21.-22. januar var det veteranmesterskap i Oslo […] Leif Gundersrud vant kula. Resultatet er imidlertid ikke kjent».

Visste du at: i 1989 kom det en billedkunster (maler) som leide Tyrvings klubbhus til atelier?

Mesterskapsminner: i Hovedmesterskapet 1990. hadde Tyrving med fire individuelle utøvere, som oppnådde en femteplass og to åttendeplasser. Videre: «Arrangementet ble godt avviklet. Jo Nesse var speaker, og en meget dyktig sådann (sic). Ifjor var han speaker under EM i mangekamp i Tønsberg, og briljerte der med en rekke språk, så her har vi nok fremtidens Jan Hemsvik». I junior-NM hadde Tyrving skarve to deltakere. Men hun ene tok gull. «Avviklingen av stevnet var også perfekt, mens banketten var elendig». Lagseriefinalen endte slik: 1. Asker. 2. Nesodden. 3. Tyrving.

Til sist en bonus fra Budstikka: kommunene Asker og Bærum «stiller med relativt mange deltakere» i UM. Tyrving hadde 11.