Tyrving – Friidrett

NCC-lekene på Lillestrøm

På Lillestrøm stadion var det denne helgen NCC-lekene. 22 utøvere fra Tyrving konkurrerte med Akershus på ryggen. Resultatene er her: http://www.andro.no/webreg/2010/ncc/doc/lillestrom/resultater/

Og det blei ganske bra for Tyrving, hvis vi er freidige nok til å tenke på oss som en klubb og ikke som en del av kretsen! Eller hva sier du om 5 gull, 3 sølv og 7 bronse, kjære leser? Mye bra tross forholdsvis dårlig vær (i Bærum i hvert fall…)

J14

Ingrid Nicolaisen tok vårt første gull – i kule, mens Ida Planke Berg tok gullet på 200 meter hekk. I tillegg var hun først på en Akershus-1-2-3 (pallen) i 60 meter! Gratulerer! I korthekk blei det dobbelt Akershus, Ida på sølvplassen med 9,93/-0,1. Ingrid Nicolaisen blei dessuten nummer 7. Dagen etter vant Ingrid bronse i slegge. Ingvild Drabløs fikk denne gangen sølv på 600 m (og nummer 4 i høyde med årsbeste utendørs, og nummer 8 på 60 m), mens Ingrid Muri blei nummer 5 (og nummer 8 på 1500). Seks Akershus bak de fire beste i 600 m. Tresteg var også det en Tyrving-fest, med gull til Sofie Olsholt og bronse til Elise Janson! Sofie blei også nummer fem i lengde.

J13

Kristine Tønnessen blei en annen av sjefene av hele mesterskapet  – gull i høyde tok hun på søndagen. I stav fikk hun sølv med 2,17, pers og årsbeste i Tyrving. I tillegg kom bronsen på 200 meter hekk! Hvor Jenny Labråten blei nummer 6 i den gøyale øvelsen. Sju Akershus blant de ti beste. Kristine Tønnessen blei også nummer 5 i korthekk.

Synne Flatebakken blei nummer 7 i 600 m. På søndagen var hun 0,08 sekund fra bronse på 1500 m hvor Kristin Helland-Hansen fulgte på femteplass. Sara Finnema blei nummer 7 i slegge og nummer 8 i tresteg.

G14

August P-Øverleir tok bronse i kule, kun fire cm bak sølvet.  Han hadde flere støt over 11 m enn sølvvinneren. Det blei for øvrig dobbelt Asker. I spyd blei det tredobbelt Akershus med August på en ny bronseplass. Eivind Hvistendahl blei nummer sju på 200 m, men er kanskje (???) mer fornøyd med finaleplass på 60 m, der det blei åttendeplass med 8,18/+1,1. Her ser vi sjutallet til vinteren. Fredrik Bærvahr blei nummer 5 i tresteg. Lær deg teknikken nå, Fredrik, så får du god bruk for de lange beina dine når styrken går seg til.

G13

Thomas Bucher-Johannesen tok bronse i 1500 m G13 på søndagen, mens Ekolai Lunde blei nummer 5. Ekolai Lunde tok også bronse på 600 m med 1.42,82, omtrent et halvt sekund bak sølvet. Femteplass til Snorre Gjertsen Barkbu på korthekk og sjetteplass i langhekk, fjerdeplass til Markus Berner i lengde.

Sammenlagt

I kretskonkurransen vant selvfølgelig Akershus, slik de har gjort suverent i alle årene. 501 poeng var 80 bedre enn Vestfold. Vår rival Oslo kom utafor pallen.

Som styremedlem i kretsen synder jeg når jeg skriver dette, men kanskje Asker og Bærum kommuner kunne stilt som eget lag i NCC-lekene? Det hadde gjort konkurransen mer spennende, ja  nå som også Asker Skiklubb gjorde et knallmesterskap kunne vi gjort det skarpt! Men nei, det ødelegger ideen om å møte andre fra kretsen. Jeg håper at alle utøverne fra Tyrving møtte mange andre fra Akershus og Østlandet og hadde det gøy. Bra gjorde dere det i hvert fall! Neste år blir det årgangene 1997 og 1998, noe vi kan se lyst på.