Tyrving – Friidrett

UM dag 2: 2 gull, 3 sølv, 4 bronse

(60 m J15 mangler)

Høydehopp var formiddagens høydepunkt med tyrvingøyne! Ida Planke Berg, som jeg liker å kalle Ida PB (PB betyr nemlig også «personal best», altså pers) tangerte nemlig sin egen PB og tok gullet på 1,62! Og Anna, hva er det du har gjort foran dette UM? Hva enn det er, har det gitt strålende resultater. Fjerdeplass på hekk i gårvar bra, men bedre var høyden i dag. Sølvmedalje er knallbra!

Dagens andre gull kom i 800 meter for J15. Ingvild Drabløs vant med 2.20,15. Det var ny innendørspers og klubbrekord, og det må ha vært spennende ettersom hun kun var 0,39 sekunder bak! Jonas Halonen har tatt sølv, det samme gjorde Ane Dahlen og Aurora Dybedokken. Kristin Skolt og Astrid Råd Valderhaug har tatt bronse, og det samme har to stafettlag! Les mer om dem for å høre om til dels grensesprengende suksess i stafett, kast, løp og sprint.

La meg først si noen siste ord om Ida og Anna. Først Ida: Alle høydene hun klarte, tok hun i første forsøk. Hun var dessuten intelligent og begynte på en høyere høyde enn alle andre — undertegnede setter pris på det. Og hva med Anna. «Det kunne vært gull», tenker kanskje noen? Men resultatet var 1,64 og er en centimeter bak NM-kravet. Hun tok det i første forsøk. Det hadde dessuten holdt til gull i 17-årsklassen; Anna er 16 år. Feir med andre ord dette sølvet som et gull, og fortsett å trene.

Stafett

At Tyrving kom til å gjøre det bra i stafett, visste vi kanskje på forhånd. Men det skjedde nok på en litt annen måte enn vi hadde trodd! Utrolig nok vant Malvik stafetten for G15-16. Tyrving blei nummer tre og var 3,8 sekunder bak. På teamet var Nicolai Sandsdalen, Jonas Halonen, Fabian Rønningen og Felix Petersson. Det dumme var at teamet var plassert i det dårligste heatet. WHY? Tjalve var plassert i det beste heatet, men ble altså slått av Tyrving. Enda verre var seedinga i J15-16. Sølvlaget var plassert i heat 2, bronselaget var i heat 3 og gullaget var plassert i heat 4. Tyrvings førstelag var også i heat 4. Men de kom på fjerdeplass. BAK BRONSELAGET, SOM VAR TYRVINGS ANDRELAG. Marginen mellom lagene var så liten som det nesten går an, 0,14 sekunder. På bronselaget løp altså Victoria, Andrea, Aurora og Leah. Gratulerer! På førstelaget som kom på fjerdeplass var Ida, Sofie, Astrid og Ingvild.

Øvrige tekniske + løp

Ane Dahlen fikk sølv i kule med 10,17. Hun har blitt god i sin sekundære øvelse og blitt stabil over 10 meter! Utover dette var det liten deltakelse i de tekniske øvelsene. Ingrid Nicolaisen fikk en fjerdeplass i kule J15. Dette var bra hvis vi sammenligner med årsbesteliste. Resultater 9,40 var 14 cm bak utendørspers.

I løp nevner vi også sølv på Aurora med 2.23,06. Det var kun 0,04 sekunder foran BÅDE tredje og fjerdeplassen!Det må ha vært uliiiidelig spennende!! Leah blei nummer 9. Det ble dessuten bronse på Kristin Skolt på 800 meter J17. Bra! Hun var 0,70 sek bak sølvet. Femteplass på Karoline Skatteboe i J18-19 med omtrent samme tid. Begge lå på 2.24. Felix blei nummer 7  i G16. Raskest av gutta var Petter RG med 2.01,61 og nest raskest var Eivind Drabløs med 2.05,93!

60 meter, årsklasse for årsklasse

Endelig under 8 sek for Eivind Hvistendahl! 7,90 i forsøket. Hakket saktere i semifinalen og utslått der. Det er nok mye høyere nivå på hans årsklasse enn hva visse andre årskull viste da de var 15 år.

J15: finalen er ikke kommet inn ennå. Men vi hadde en eneste deltaker, Ida PB. Hun har jaktet persen i forsøk og semifinale, og løper finale med sjuende beste tid foreløpig. Her savner vi jo folk, særlig Sofie, som ble lettere skadd rett før UM! Du hadde gjort det bra her, men husk på at man kan delta på 13 UM (fem ute, fem inne, + tre inne for jr 22).

J16: Bronse på Astrid, hurra! Hun forbedra seg tidsmessig fra forsøk til finale, noe som jo er riktig framgangsmåte. Tida var 8,10 og hun var noen tommer bak gull og sølv. Hun hadde muligens et ønske om å perse, og gjorde ikke det, men tangerte i hvert fall persen. Til semifinalen kom også Andrea og Victoria. Andrea fikk pers i forsøket (8,33) og tangerte sin gamle pers (8,39) i semifinalen. Vel blåst. Victoria har løpt fortere før. Anna, Frida og Julie deltok også. Jeg har en mistanke om at de tre satte perser med hhv. 8,62 ,  8,87 og 8,83 — kan det stemme? Gratulerer i så fall!

G16: fin pers av Nicolay S med 7,60. Halonen tredje best i forsøket med 7,39 sek — 1002 poeng på Tyrvingtabellen. I semifinalen en ytterligere forbedring til 7,36 — nå delt tredjebest med Ådne Karstad. Nicolay løp hakket saktere enn i runden før og røyk ut. Finalen:

1 339 Pavlik Wang Moss IL 7,24 1043
2 287 Henrik Nilsen Malvik IL 7,33 1018
2 595 Jonas Halonen Tyrving IL 7,33 1018
4 427 Ådne Karstad Runar, IL 7,38 1005

Braaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Jonas persa i alle løp. Han gjorde akkurat det han skulle, la bak seg Karstad. I både forsøk og semi var Henrik Nilsen bedre enn Jonas, men i finalen var de like bra og fikk delt sølv (ifølge denne lista). Maks uttelling!!! Det er også klubbrekord.

I G17 kom Kathan til semifinalen hvor han ble utslått med 7,55 — 0,02 sek bak årsbeste. I årsklassen ble det ellers løpt så fort at man skulle tro at ville ulver var løs i hallen. I J17 kom Ane Dahlen endelig inn på seniorstatistikken med 8,50 sek. Det ga derimot ingen finaleplass.