Tyrving – Friidrett

Sundsteigen bedre enn best!

Kristin Sundsteigen var best i Norge i kule i fjor, og satte personlig rekord i landskampen. I dag slo hun dette besteresultatet på Lillestrøm i Romerikslekene. 15,15 meter fikk hun opp i første støt! Banerekord, ny norsk årsbeste og selvsagt ny klubbrekord!  Kristin er nå på niendeplass på norgesstatistikken gjennom alle tider – og med gode utsikter til fortsatt avansement utover sommeren! Landslagsplassen er sikker så lenge hun er skadefri (mer info her), og nå nærmer hun seg dessuten kretsrekorden som er på 15,77 meter.

Resultater.

Litt mer om kast mens vi først er i gang. Under den tradisjonsrike Boregalaen i Torsby i Sverige, fikk Marius Ihle Arnesen til et kjempekast og forbedret sin egen ferske klubbrekord i slegge G17 med over 6,5 meter til flotte 53.35! Han ble dermed nummer to i denne prestisjefylte konkurransen.

Tilbake til Lillestrøm, hvor det var sterk vind lørdag. Det ga nesten ingen godkjente tider, men desto mer hyggelige tider. Helene Rønningen som fyller 13 om over tre måneder, løp i dag på eksepsjonelle 12.65 i godkjent vind (+1,7). Dette er 1/10 raskere enn NM-kravet for senior og hele 27/100 bedre enn den gamle klubbrekorden til Siri Kristoffersen fra 1991 – antatt å være en av de sterkeste klubbrekordene i jenteklassen! For sikkerhets skyld løp Helene på utrolige 12.52 i forsøket (og slo neste jente i heatet med over to sekunder!), men da var det dessverre medvind 2,5  – for mye til å få godkjent en rekord.

Og sesongen har så vidt begynt. Hun vant også lengde med 5,06/+0,9 (sone). Igjen et av de få godkjente resultater.

Noen medaljehøydepunkter skal også nevnes. Mari Drabløs fikk sølv i 600 m J13. Christian Rolfsen sølvmedalje på samme tid som vinneren (60 m G12)- Andrea Dammen sølv i liten ball J11. Celine Bressand sølv i lengde J12. Tre i J14-60 m-finalen, beste ble Jenny Labråten på fjerdeplass. I J14 bronser på Sara Finnema i kule og Julie Bressand i lengde, sølv på Frida i 100 m J16. Få eller ingen godkjente resultater der vinden regjerte.

Det var også trøbbel med været på andre måter. Live Nesse uttaler i en kjærkommen kommentar at spydjentene «kjempet tappert med kalde, våte stormkast». Medaljemessig gikk det bra, sølv til Ane Dahlen J17 og Ida Nesse J18/19, og bronse til Sara Finnema J14. Ida var forholdsvis nærme sin årsbeste, også forrige tirsdag var det surt vær, forhåpentlig blir det snart bedre!

Vi gratulerer for øvrig kvinner senior med ekstreme tider på 100-meteren. Line Kloster som trente med Tyrving for et par år siden fikk 11,77 sekunder! Det var for sterk medvind.