Tyrving – Friidrett

Slo stafettrekord fra 1980

Askerlekene har gått inn i sin andre dag. Stafettene har også sitt kretsmesterskap innbakt i stevnet. Blant gode resultater på formiddagen, ser vi at Eivind Hvistendahl har støtt 11,95 i kule. UM-kravet er 12 meter, og det kan fort gå!! Det ble også satt norsk årsbeste i kule så kanskje det var litt tips å plukke opp der. I tresteg var det fin hopping av våre to påmeldte, allsidige Leah som fikk 10,61/-1,8 og Frida som fikk 10,42/+0,3. I 60 meter, som stort sett arrangeres her samt på avslutningsdagene,var Kathan kjappest med 7,39 sek. Dessverre med +3,3 vind.

Så får vi nevne stafettene. Vi vant og satte klubbrekorder i klassene G17-19 4 x 100, G13-14 3 x 600, J15-16 3 x 800. Klubbrekorden som ble slått av jentene (se bildet) var fra så langt tilbake som 1980! Les mer om de mange stafettbragdene! (og mer om 60 meter helt på slutten…)

G17-19 4 x 100

Her stilte vi med et syttenårslag med Mathias — Kathan — Nicolai — Jonas. Den gamle klubbrekorden i 17-årsklassen var på 46,86 sekunder. Under stafett-NM løp gutta (et litt annet lag) på 45,24 sekunder, og den nye rekorden satt under Askerlekene er på 45,18 sekunder, og det med halve laget på 16 år!

G13-14 3 x 600

Her stilte vi med et fjortenårslag med Snorre og Thomas, med en trettenåring Fredrik. Det var samme alderssammensetning på laget som hadde klubbrekorden på 5.29,2, satt i 2006. Nå fikk den rekorden svi ettersom Snorre, Thomas og Fredrik løp på 5.12,68! Etappetider tatt av Jo Nesse: Snorre 1.46,6, Fredrik 1.51,6 og Thomas 1.34,5.

J15-16 3 x 800

Her stilte vi med Ingrid Muri, Julie Apeland og Aurora. Den gamle rekorden var på 7.28,2 og satt så langt tilbake som i 1980. Den eksisterer ikke lenger. Den nye rekorden er på 7.16,93! Det ble også en spennende gullkamp i klassen, da Sturla (utafor KM) løp på 7.17,50. Aurora har vel nesten aldri vært i en ujevn spurt i sitt liv… hehe. Hun avgjorde det til Tyrvings fordel denne gangen, som tidligere. Andrelaget vårt løp på 7.42,75.

Fra Jo Nesse: Ingrid Muri dro hele etappen med Sturlas Hanne Klausen på hjul. Men bak disse løp Ingrid Astrup over all forventning og holdt kontakten. Inn mot veksling var det nesten helt likt mellom alle tre lag – Ingrid M hadde ca 2:29.5 og Ingrid A var langt under pers og UM-krav med fine 2:30.3. På annen etappe viste Julie Apeland at hun har noe på gang. Meritterte Anja Tryti klarte aldri å løpe fra Julie – tvert i mot – 2:28.8 var etappetiden på Julie – langt under UM-kravet! Andrea Storås var litt uheldig i vekslingen og mistet dermed kontakten med teten, men løp langt under persen med 2:37.3. På siste etappe dro Sturlas sterke 15-åring Vilde Gaarder hardt og sterkt i 700 meter, men Aurora Dybedokken var uimotståelig inn mot mål med en etappetid på flotte 2:18.6. Anne Marit Moe Aarø løp i ensom majestet rundt på 2:35.1 – likt med persen! Det er opplagt at vi i tillegg til de etablerte, når som helst kan få Julie, Ingrid A, Anne Marit og Andrea UM-klare. Det samme gjelder selvsagt Emma Moberg og Tuva Eikebrokk som begge løp 600 på 1:44 i et testløp i mai. Disse to kunne sågar klare kravet til junior-NM. Vi venter spent på fortsettelsen i Tyrvinglekene!

J13-14 4 x 60

Vant med tida 34,10 sekunder.

J13-14 3 x 600

Vant med tida 5.29,74 minutter. Etappetider tatt av Jo Nesse: Martine 1.51,5, Anita 1.50,4, Ella 1.47,8.

J15-16 4 x 100

Vant med tida 52,15 sekunder.

G17-19 3 x 800

Vant med tida 6.45,69 minutter.

Her er link til stafettrekorder for jenter, og her for gutter.

Så tilbake til 60 meter. Kathan ble nevnt i ingressen. Han kom på 2plass foran Mathias med 7,63. Eivind satte pers med 7,83/-0,4.

Astrid vant J16 med 8,22/+0,5 foran Leah. Ida vant J15 med 8,34/-1,0. Celina Lundevik vant J12 og hadde 8,93/-0,6 i forsøket — tok også sølv i høyde (i resultatlista står det delt 1plass, men det er feil hvis du ser på rivene). Jonas vant G16 med 7,40/-0,3 der også Nicolai tok bronse med 7,67.