Tyrving – Friidrett

TL dag 2: hopp

Vi begynner med å si at Jonas Mögenburg unnagjorde sin debut i European Team Championships i dag, med det flotte resultatet 7,41/-0,4. Link til bilde. Deretter går vi videre til Tyrvinglekene.

Tresteg er en skikkelig Tyrving-øvelse, særlig for kvinner hvor Mia har vært en spydspiss de siste årene. Jeg gjorde for ikke så lenge siden en opptelling hvor jeg konstaterte at minst seksten jenter i Tyrving kan være kapable til å hoppe 10 meter eller bedre. I dag fikk vi flere som strakk seg opp mot elleve meter!

Skjønt den som hoppa lengst var Halvard HH, som også var den eneste av våre som vant sin trestegøvelse. Hans 12,69/+0,0 er årsbeste i hele klubben, og skal bli vanskelig for andre å tukte! Den av jentene som faktisk strakk seg hele veien opp mot elleve, var Ida Planke Berg som åpna sin konkurranse med hele 11,00/-1,0!

Bergs J15-konkurranse gikk dessverre i motvind, som man ser. Resten av hoppene ble ikke like lange som det første; en forsinkelse gjorde også sitt. Sofie fikk årsbeste 10,32/-1,3. Det ble andre og fjerdeplass på de to.

Samme plasseringer blei det i j16 der Leah strakte seg flere ganger over gammel pers. Det lengste hoppet blei 10,88/-1,1 og det er veldig bra for Leah som trener og satser på helt andre øvelser! Hun hadde også fin rytme i hoppet (et reelt andrehopp) på sitt beste. Fjerdeplassen fikk altså Andrea med årsbeste 10,36/-1,1 hvor det var ganske mye å gå på når det gjaldt planken.

Et litt lenger hopp enn Leah fikk Amalie Iuel, tilbake fra «ferie». Etter null fullførte hopp i oppvarming samt på de to første forsøkene, fikk hun sving på det og persa først til 10,63, så til 10,79/+1,7. Sistehoppet var langt; hele 10,94 meter! — men dessverre med +2,8 vind. Hadde det vært gyldig, hadde det trolig vært pers med to meter!! Forrige hopp kom nemlig rundt 2006 i tolvårsklassen..

Videre fikk Ester årsbeste 10,39/+1,6 og kom på sjuende i eldste jenteklasse.

Lengde

I lengde j13 fikk Helene Rønningen opp et hopp på 5,00 meter (-0,6). Dette var en fattig centimeter bak sølvet. Og også bak gullet! Og ikke nok med det: nestbestehoppet til alle tre medaljevinnerne var 4,94!! Klubben fikk også med seg en åttendeplass til Johanne Emilie Simenstad i årsklassen, i tillegg til en rad andre resultater litt bak de ti beste.

I j14 Anna Eikebrokk kunne ta med seg bronsemedaljen hjem etter et hopp på 4,79/-1,6 — pers i sterk motvind! Etter mine beregninger fikk Julie Bressand 11plass og Malin Staude 13plass. Beste gutt plasseringsmessig ble Ulrik Ulvness med 11plass i G13.

Høyde og stav

Ikke «våre» høydeårsklasser i dag tydeligvis; høyest av våre var Kristine Tønnessen (nr 9 j14) med 1,40, et godt stykke bak pers, og av øvrige topp-tiere hadde vi kun Helena Ø. Kastelein på nr 8 i j11.

Én person med i stav i dag: kasteren Sondre Høyland som fikk bronse i G12 med 2,00 meter. Begge Tyrvings stavdeltakere fikk altså samme resultat. Vi skulle helst hatt flere med i denne flotte øvelsen, det stevnets beste resultater blei såpass bra som 3,50 for jenter og 4,60 for gutter…