Tyrving – Friidrett

Flere gode nyheter og en dårlig

Lillehammer lørdag. Tar vi en råsjanse og sier at det mest oppløftende resultatet tilhørte Anders Martin Televik? Kriteriet da er at han presterte på et «nytt», godt nivå. Han løp tretusenmeteren på 8.59,34. En ting er at det ga en fjerdeplass i seniorklassen, men selve tida er mer interessant, det er alltid hyggelig når noen bryter en barriere som ni-minutteren jo er. Anders persa med 10,5 sekunder fra 2009 til 2010, og med 22,04 sekunder fra 2009 til i dag!

På 400 meter var Kathan kjappest med 52,93. Pers med 0,36 sek, gratulerer! Et lite hakk bak jrnm-kravet, men det spiller ingen praktisk rolle siden han er kvalifisert allerede (via 100m). I j16 fikk vi gull igjen til Leah med tida 59,77 og samtidig bronse til Aurora på 61,28! Fin debut og BRA med to på pallen! Aurora tok jrnm-kravet i øvelsen — Leah har allerede tatt sr.nm-kravet (det samme har jo Aurora i 3000).

Felix løp distansen på 55,89. Det finnes ikke noe UM-krav på øvelsen. Han plasserer seg hakket bak Fabian og Nicolai S på årsstatistikken. Fabian løp på 55,11 i dag, 0,13 sek saktere enn på Nadderud. I j15 Sofie med sjetteplass på 63,46.

Vi får så nevne hekk der Morten Haave (undertegnede) fikk årets første gyldige seniorresultat i korthekk (uansett kjønn faktisk), noe som er fint for lagserielaget. Men her kommer også den dårlige nyheten: en ulykke tilstøtte Jonas Halonen, som er best i sin årsklasse på korthekken, og viste god form i går med et kjapt medvindsløp på 200 meter, var nesten maksimalt uheldig på hekken. I et oppvarmingsløp reiv/falt han på den første hekken. Det er vanlig å høre lyden av hekker falle, men jeg flytta nå likevel blikket opp. Der så jeg Jonas ligge/sitte på bakken, mens han ytret følgende beskjed: «jeg har brukket armen». Han må ha tatt seg for i fallet, og hatt en god porsjon uflaks. Det var egentlig litt surrealistisk, han var så rolig da han meddelte oss om armbrekket… deretter kom det et par smertebrøl. Det kom etter hvert en båre, men det tok forholdsvis mange minutter før de forlot stedet. Sjukehuset er heldigvis bare noen få minutter unna. Å se dette var altså ikke den beste oppladningen for den som skulle løpe hekk etterpå, akkurat, men fokus her er selvfølgelig på Jonas og vi håper det står etter forholdene bra til med ham!!! Vi kommer tilbake med mer om hva som egentlig skjedde.

60 meter.

Helene Rønningen var i nok en sylskarp duell med KS Kjerpeset fra Florø; denne gangen fikk de lik tid 8,05! Helene blei dømt bak — dessverre, kan vi si, men så er det også noe å strekke seg etter… Helene tok dagens andre sølv i lengde med 4,91/+1,3 (satssone) — Ebba på sjette med 4,64/+4,1.

Mens vi runder av for 60 meter, nevner vi at Celine Bressand vant B-finalen J12 og fkk 9,04/+1,6 i forsøket.

Hennes søster Julie gjorde det bra i lengde med 4,86/+1,6. Det var pers, og ikke nok med det, det var identisk med vinnerhoppet! Ogoti tok da gullet på et lengre annethopp; Julie fikk sølv. Kristine på en fin fjerdeplass med 4,53/+2,1. Nesten  pers på Sara F. Vi nevner at arrangøren først hadde tenkt til å kjøre konkurransen med satssone. Det er et par år siden man avskaffa satssone i denne årsklassen, så det er fortsatt en del i friidrettsnorge som trenger litt oppdatering.

I j16 lengde, sølv på Astrid og fjerdeplass på Andrea. Gull til Amalie i høyde på ny årsbeste 1,60. Bra det — toppformen skal komme i mesterskapene!

Kast: tynn deltakelse fra Tyrving. Men Ida satte vel pers så vidt jeg kunne se, med 8,46 meter. Nærmer seg nimeteren! (og da kommer man inn på seniorstatistikken.)

Ellers er det elendig deltakelse fra gutter under 15 år. Hvor er de?