Takk for støtten:

Kvalifiserte til alle årets mesterskap!

Oversikten over mesterskapskvalifiserte er oppdatert. Det har vært eventyrlige tilstander i resultatnivået i Tyrving i juni og vi står plutselig med kvalifiserte til alle årets mesterskap – VM for senior, EM for U23, EM for U20 og VM for U18 på den internasjonale fronten, mens vi selvsagt har kvalifiserte til alle de nasjonale mesterskapene! Anes sensasjonelle kasting på Lillehammer bragte henne på listen over kvalifiserte til EM for junior i tillegg til VM for ungdom, og, foreløpig litt i det skjulte, har Fredrik Amundgård kastet diskosen mer enn langt nok til at han er bekreftet klar for EM for U23. Strengt tatt har han klart VM-kravet for senior også, men her må han nok kaste godt over 60 i sommer for å komme i bildet. Muligens blir det hofteoperasjon i stedet…

Katarina Mögenburg spratt over 1.84 i det tyske U23-mesterskapet og er klar for EM i samme årsklasse. Forhåpentligvis får hun følge av broder Jonas som mangler fattige 5 cm på å klare kravet.

Mia Haave har også klart kravet til dette mesterskapet, men sliter med en ryggskade og er dessverre ikke aktuell. Forhåpentligvis er hun tilbake i godt, gammelt slag neste sesong! Vi håper også Jonas Legernes gjør et realt forsøk på å ta kravet. Han løp jo godt under kravet på 3000m hinder (som er 9:00.0) i 2009, men slet med formen i fjor. I år har han løpt hinder på 9:10.10 og 1500 meter på 4:04.92.

Til de nasjonale mesterskapene har vi et rekordartet antall kvalifiserte. Vi trodde det ville bli umulig å kopiere de 59 kvalifiserte vi hadde foran fjorårets UM, men nå har vi allerede 61 som selvsagt er solid ”norsk rekord”! Utfordringene fremover blir å få flere av de 20 kvalifiserte som klarte kravet i fjor (og dermed er kvalifisert også i år), men foreløpig ikke i år, opp på fjorårsnivå – nominelt og relativt til alder! Med så mange kvalifiserte er det selvsagt tynnet godt i rekken av gjenværende kandidater, men det er lett å se for seg at flere kan klare et krav. Eivind Drabløs og Sebastian Selbekk på 800 i eldste gutteklasse er de som peker seg ut som nærmest til å klare et krav, men både i sprintgruppen, på mellomdistanse for øvrig og i kast har vi gode kandidater. Kanskje kan noen prøve seg på hekk, i tresteg og i slegge hvor kravene nok er enklere enn i andre øvelser. Fredrikstad siste helg i august er målet som alle som fremdeles ligger og vaker i vannskorpen!

Til junior-NM i Kristiansand er vi oppe i sensasjonelle 41 kvalifiserte – opplagt all time high! Her har vi litt av samme problematikken med flere utøvere som ikke har klart kravet i årets sesong, men som vi håper får et løft frem til mesterskapet. Det er også opplagt at vi har flere kandidater som kan klare et krav her – ikke minst på 800 meter for begge kjønn hvor flere utøvere er bare 2-4 sekunder unna kravet. Her gjelder det å benytte sommerens Bislettstevner godt! Vi tror også Reza i diskos/slegge og Henrik og Fabian i spyd kan klare et krav med skikkelig konkurranseaktivitet. I sprint er Martin bare hundredeler fra en plass. Hvis vi dessuten kunne fått flere av vårens stafettløpere inn på banen, er det opplagt at mange av dem som har løpt de siste årene kunne klare et krav på de lengste distansene.

Til NM for senior i Byrkjelo har vi nå 17 kvalifiserte – det beste i moderne tid – kanskje det største antallet noensinne. (Morten og jeg får bla’ oss tilbake i rapportene fra 60-og 70-tallet og se om de muligens var enda flere den gangen.) Det er slett ikke sikkert det stopper her heller – Anna og Ida PB mangler henholdsvis 1 og 3 cm i høyde, Astrid 3 cm i lengde, Ida PB 25 cm i tresteg og Ida N bare 1.27 i spyd! Morten har skumle planer på korthekken, og flere burde prøve seg på langhekken hvor kravene er ganske moderate. Anders og Jonas Laskemoen  kan vel kanskje klare et NM-krav i spyd (58), mens Jonas H kanskje kan være en kandidat på sprint med rekordrask heling av armbruddet. Søsknene Weltzien er opplagte kandidater på langdistanse hvis de finner veien ut av skogen og ytterligere noen av stafettløperne våre kan nok kvalifisere seg på langdistanse eller hinder. Kanskje er det mulig å nå 20 kvalifiserte – i tilfelle en skikkelig milepæl!

Så gjenstår selve mesterskapene. Vi vil jo gjerne opprettholde eller øke antall medaljer, forbedre posisjonen i poengsammendraget både i NM og junior-NM og ikke minst beholde posisjonen på toppen av listen i UM. Det krever mye og god trening av våre beste – og ikke minst av dem som ligger litt bak, men som har potensial til mye mer.

Lykke til med oppkjøring og kvalifisering – det er god tid til å klare kravene til alle mesterskapene fremover. Sjekk terminlister og snakk med trenerne, så setter vi opp en plan for dem som ønsker!

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar