Tyrving – Friidrett

Verdens ungdom samles

…til Världsungdomsspelen. Det er vel det beste stevnet i Skandinavia, og Tyrving har mange med. Kathan satte pers på 100 meter lørdag med 11,52/-0,4. Han kvalifiserte seg til b-finale, og kom på tredjeplass der med 11,57. Det samme gjorde Heidi H.N som fikk en uhyre motvind i heatet, og tida 12,27/-0,6 i b-finalen. Helene Rønningen kom så vidt til finalen på 80 meter, der det var 13 heat. Hun løp i forsøket på 10,88/-1,3. Men i finalen gikk det mye bedre med 10,51/-0,2 og sølvmedalje. Det er ny klubbrekord med ett sekund! Martin årsdebuterte også på 100m med 11,94.

5.08,59 på 1500 meter hinder og sølv til Aurora Dybedokken. Ny klubbrekord, og under ett sekund bak klubbrekorden for senior, satt av Line Tveter da Line var 20 år. Gratulerer! Leah satte også fin ny pers på 400 meter, 58,73 en pers med 0,04 sekunder.

På langhekken var det en fin klubbduell i J17, skjønt de ikke løp i samme heat. Kanskje litt overraskende var det at Amalie var hakket raskere enn Leah: henholdsvis 47,03 og 47,18. Amalie har ikke løpt en sådan distanse før; det nærmeste hun kom var 200 meter hekk og det var ganske mange år siden. Ut ifra norgesstatistikk gjeldende per i dag, går de inn i toppsjiktet i Norges land; skjønt det er flere sterke løpere som ligger et lite hakk foran. På fredag løp Jenny 80 meter hekk, debut på 13,29/-0,7. Distansen er egentlig ikke bruk før til neste år for Jenny.

På lørdag løp Aurora 1500 meter på 4.50,45 og Mari Drabløs på 5.13,51. Felix satte ny pers fredag på 800 meter, 2.02,98. Videre står det respekt av Henrik Koppang som fikk en fin tiendeplass på 600 meter.