Tyrving – Friidrett

Til finalen i Ostrava

Som et bevis på at vi er i ferd med å etablere oss i toppen også på seniornivå, har vi med ikke mindre enn tre utøvere i årets EM for U23 i Ostrava i Tsjekkia. Mögenburg og Mögenburg er nevnt tidligere i uka, les mer for interessante detaljer om deres konkurranser!

Vår tredje deltager i Ostrava er Fredrik Amundgård. ER er riktig form på verbet, for Fredrik er fortsatt med i konkurransene ettersom han var ellevtemann i dagens kvalifiseringskasting. Treningskameraten Magnus Røsholm Berntsen kastet  55.42 i første kvalifiseringsgruppe. Dette ville vært nok til finaleplass for to år siden, men det ble fort klart at det måtte mer til år. Fredrik kastet lett rundt 58.50 på oppvarmingen (identisk med kvalifiseringskravet), men slet innledningsvis med 56.01 i første omgang. Nervene hos oss hjemmesitterne var på sammenbruddets rand da han kastet dødt i sitt annet kast og plutselig var én fattig centimeter fra finaleplass etter to omganger. Tredje omgang øket han imidlertid til 57.06 og var dermed på en ellevteplass.

Trener Lars Ola Sundt forteller om lavere skuldre nå foran mordagens finale. La oss håpe Fredrik ikke får mer vondt i hoften enn at han kan gjennomføre. Det går jo mot operasjon for diskoskjempen vår – kanskje allerede rett etter EM. Dette er jo den andre sesongen som spoleres av skaden som først ble diagnostisert for et par uker. Synd det har tatt så lang tid for Fredrik som altså var best i verden i de aktuelle årsklassene i fjor!

For øvrig er det ingen automatikk i at de beste går til finalen, I diskos gikk årets suverent beste kaster, Brett Morse fra Storbritannia ut med tre døde kast, mens verdens beste tresteghopper, Teddy Tamgho fra Frankrike, ble stående uten resultat i sin favorittøvelse!

Vi kommer selvsagt tilbake med mer om Fredrik i morgen!

Flere detaljer fra torsdag

På mesterskapets første dag røk dessverre to bla’ Mögenburg begge ut i kvalifiseringen. Katarina hoppet glimrende på 1.69, 1.73 og 1.77 hvor hun gikk lett over alle tre høyder. Her satt det nye tilløpet hennes som støpt. Dessverre falt hun tilbake til gamle synder med lav hake og ditto bakende i alle tre forsøk på 1.80. Dermed var hun ute av konkurransen. 1.84 måtte til for finaleplass. Det er identisk med Katarinas nye pers av året – et godt utgangspunkt for satsingen frem til neste EM U23 – om to år!

I dagens finale hang for øvrig den andre norske deltageren, Tonje Angelsen, med i teten og ledet på 1.92 etter feilfri hopping. På 1.94 smatt imidlertid tre andre forbi – også de to som trengte henholdsvis to og tre forsøk på 1.92. Fjerdeplass på Tonje, med andre ord.

Jonas Mögenburg var også i aksjon torsdag. Han hoppet lenger og lenger i hvert hopp, men kom aldri nær nok planken til å få hopp som kvalifiserte for finaleplass. I det første hoppet var han halvmeteren bak (6,85), kom en tanke nærmere i annet hopp med 7,17, men var fortsatt nesten én og en halv for bak planken i siste hopp der han strakk seg til 7,20. Synd det ikke var planketreff i noen av hoppene ettersom alle var lange nok til finale (7,54 var minstekravet der) hvis det hadde vært satssone! 7,54 er jo også identisk med Jonas’ utepers fra forrige uke – innendørs hadde han jo enda en centimeter lenger.

Kunne hatt med fire stk

Faktisk kunne vi hatt med enda en utøver, men Mia Haave, som har klart kvalifiseringskravet, er dessverre skadet for tiden og har gitt opp denne sesongen.