Tyrving – Friidrett

Haavard med nytt UM-krav

Haavard Lien tok UM-kravet på 800 meter i Norway Games lørdag, med 2.09,10 minutter. Tre sekunders margin. Ønsker man å etteranmelde seg i øvelsen pleier det vel å bli godtatt hvis man, som her, tar kravet for første gang etter påmeldingsfristens utløp. Det blei for øvrig pers i samme øvelse med to sekunder på Sebastian Selbekk; 2.00,31. Under 2 nå, neste gang! for gutten som virkelig har tatt steg for steg etter at han begynte i år. Man kan nesten være sikker på pers hver gang!

Morsomt med Katarina som deltok i kule og fikk en fin pers. 9,46 meter. Hun er nest beste kvinne i kule i klubben for øyeblikket. God pers i spyd for August Petersen-Øverleir med 42,96 tar vi også med oss.

Gratulerer også til Sofie Olsholt som tydeligvis har brukt sommeren til noe bra — 10,82/+1,8 i tresteg lar seg høre og er halvmeteren bedre enn tidligere årsbeste. Hun klatrer opp på en tredjeplass på årsstatistikken, og bør derfor prioritere denne øvelsen framfor andre øvelser i UM hvis beina kjennes greie.

Her kan det tas medalje, ja to stykker siden Ida PB også er god. Sølv bak Sofie i tresteg ved Anna — og samme medalje i årsklassen over til Frida. Ebba hadde muligens sin debut på planke?? — på 9,66/+1,1.

Juni Gjertsen Barkbu løp under to minutter — riktignok ikke på 800 meter, men på 600 — en fin barriere brutt. 12,06/-0,6 på seksti meter hekk lar seg høre. 3,91 i lengde er også veldig flott, men her mangler vindinformasjon så resultatet er foreløpig ikke godkjent.

I hekk J12 ble det løpt godt av Celina Nilsen Lundevik og Nora Hundseid. Bra av Celina og også Celine Bressand i lengde.

Helene Rønningen slo den hun ofte møter på dette nivået, Kristi Strømmen Kjerpeset, på 60 meter. Spennende løp med 8,03 vs 8,09 — riktignok i +2,2 vind. Mari Drabløs var også i finalen og 8,49/+2,2 lar seg høre. Jenny Labråten fikk sjetteplass i sin sekstimeterfinale, men har løpt raskere før.