Tyrving – Friidrett

Lass på lass med bra resultater

Norway Games lørdag kveld og søndag. Lørdag var det mye 200 meter. Ny tohundremeterpers på Fabian på 24,59, han bekrefter UM-nivået. Nicolai var noe foran med 24,46. Kathan løp på 23,55. Dessverre disk på Eivind H — pers på den halve distansen på søndag, til 12,12/+1,7 var vel en grei oppreisning! Jonas H var tilbake med 11,54/+1,9, men starta ikke i finalen. Og for ikke å snakke om hekken der han løp på 13,98/+1,0 som kun er tolv hundredeler bak årsbeste. Og det etter et håndbrudd med påfølgende manglende hekketrening! Men konkurransen begynner å spisse seg til, de andre stormer på bakfra, så det gjelder å være konsentrert i UM. I tillegg prøvde han seg i lengde med resultatet 5,93/+0,6 som er over UM-kravet hvis noen lurte.

Katarina Mögenburg løp 200 meter-distansen for første gang på lenge, og fikk 26,59/+1,3. Det er pers med 0,16 sekunder. Heidi løp også, igjen på nivå med sin gamle pers, nå med 25,37. Det er mulig vi (jeg) glemte å nevne at hun satte ny pers i NM, med 25,32/-0,2. Men da har vi nevnt det nå! Ny årsbeste fra Sofie fikk vi også; hun kom på femteplass. Helene viste god NCC-form med 26,68/+0,9. På lengre løp fikk vi en flott pers av Anders Martin, som løp 3000 meter på 8.48,92 søndag.

Ny forbedring i spyd av Sondre Høyland. I forrige stevne satte han årsbeste med 9,99 meter og det virka nesten utroverdig. Men nå fikk vi en ny forbedring på en og en halv meter — til 43,05, helt rått! Kun slått av en svenske lørdag kveld. Det er litt over 14 meter bedre enn forrige klubbrekord i G13. Vi gleder oss til å følge med på NCC.

Kristofer Petersen-Øverleir ble også påmeldt på NCC i siste liten, og persa søndag i kulestøt. 10,59 meter. Sondre fikk her 9,88 som også var pers. Ida Nesse kasta seniordiskosen 26,18 meter, også det pers.

Av øvrig sprint

nevner vi at Snorre G. Barkbu fikk andreplass i 80 m hekk på tida 13,03/+1,5. Christian Rolfsen har vært med i flere øvelser og kom på sjetteplass i 60 m G12. Snorres lillesøster Juni var blant de bedre på 60 meter og støtte veldig godt i kule. I 60 m J12 løp Celina utrolig bra og fikk en andreplass med 8,55/+1,2!

Lars L. Stangeland løp godt i 600 m G10. Thomas Bucher-Johannessen viste god NCC-form han også ved å vinne 800 meter for G14. Han har bedre tid enn 2.12,05 før, men vi minner om at også dette er rundt UM-kravet — som gjelder for femtenåringer. Mari Drabløs er også påmeldt i NCC og satte årsbeste søndag på en og en halv runde med 1.43,84. Det holdt til klar seier.

Fjortenåringen Kristin Helland-Hansen var veldig nære ved å ta UM-kravet på 800 meter, da hun løp på 2.33,30. Det er kun 0,30 sekunder for seint, og hun tar dette kravet lett som femtenåring — det er tross alt da kravet gjelder. Det samme gjelder Ella Øksby som løp på 2.33,90. Knallpers på Julie Apeland i J16 som løp seg ned ca.ett og et halvt sekund til 2.27,82.

Så litt hopp

Kristine Tønnessen ny årsbeste i klubben i stav med 2,30. Det hjalp godt for lagserielaget.

I lengde satte Astrid årsbeste, da hun vant konkurransen, med 5,26/+1,2. Det er litt av hvert å hente her på UM, så vi gleder oss! Jeg mener også at 4,78/+1,8 er pers på Frida Finnema.