Tyrving – Friidrett

Gull i høyde og hekk, 2 sølv, 2 bronse

Hellige ku, så mange medaljer Tyrving har vunnet hittil i UM — og likeså viktig — så flinke utøverne våre er til å forbedre seg! Vår UM-prinsesse så langt er Ida Planke Berg, som vant tresteg i går og som vant høyde i dag! Hun gjorde det samme som i inne-UM: vant på 1,62! Hun begynte ganske lavt, men tok alle høydene i første forsøk t.o.m. 1,60. Men hun lå likt med hopperen fra Salangen (gøy med Troms), som imidlertid reiv på 1,62. Og i siste forsøk klarte Ida det! Se et flott seierspallbilde.

Vår kanskje aller største gullfavoritt var Jonas Halonen på hekk, og under en måned etter at gipsen kom av håndleddet satte han både pers og vant øvelsen 100 meter hekk i dag! Tida var 13,64 i optimal vind +1,9. Men det var søren ingen lettkjøpt gullmedalje, for Simen Kopperud hang også veldig godt på og kom bare 0,07 sek bak. Også bronsen gikk på under 14 sek. Så nivået var høyt, men Jonas vant! Pallbildet er upåklagelig.

Går vi tilbake til hoppets spor, er det mangt ellers å glede seg over. Hallvard Hauge Hornes ble den første som gjentok undertegnedes bragd for seks år siden, nemlig å vinne UM-sølv i tresteg. Og det skjedde på en god måte. Gamlepersen hadde ikke holdt til sølv, men det gjorde den nye persen på 12,96/+0,2! For sikkerhets skyld oppnådde han dette res. to ganger, og også 12,89. Så det var stabilt og bra! Her er link til seierspallbilde. Bronse fikk vi også i tresteg i dag, til Frida Finnema med drømmeresultatet 11,01! Dessverre var vinden +2,3 og hun var også likt med sølvmedaljøren, men havna bak. Men det er et svært flott hopp og det lengste hoppet av ei Tyrvingjente  utendørs i år (med 1 cm margin)! Pallbilde.

Sølv også på Ane Dahlen i spyd. Grei avstand ned til bronsen, et stykke bak gullet. Slik er det — Ingeborg S Rønningen har vært meget god i år og vant også lengde suverent. Anes resultat var 45,65 denne gangen. Pallbilde. Seint på ettermiddagen fikk vi den andre bronsen. Både dagens andre, og Karolines andre. Hun løp nemlig 2000 meter hinder, og med tida 7.23,15 var hun ikke allverdens av meter bak sølvvinneren. Det var trygg avstand ned til fjerdeplassen, som for øvrig blei tatt av vår egen Ingeborg Røe. Pallbilde.

PS. Via Kondis.no ser jeg at Karoline hadde et slags fall i siste (?) vanngrav. Men det var i hvert fall smil etterpå.

200 meter har det vært mye av i dag. Astrid og Andrea gikk til finalen. Sofie kom ned mot persen med sine 27,33/+1,6 og gikk videre hun også. Av de utslåtte i første runde fikk vi pers fra Ine med 27,09/+0,6. Dette begynner å bli pent, og neste skritt er ei tid på 26-tallet. Det ser også ut som at Ella, Eivind, Fabian, Nicolay og Kathan alle røyk i første runde.

Når det gjelder 80 meter hekk venter jeg på info om hva som skjedde (noen frivillige?). Det første som skjedde var at Veronica løp ned mot persen sin med 13,30/-0,9. Så, i tredje heat løp Astrid på 12,91 og fikk god nok plassering til å komme til finalen. Men det skjedde ikke, da heatet blei «annullert grunnet forholdene på banen». I omløpet kom så aldri Astrid til mål. Ser ut som noen skikkelig ergerlige greier. Vi nevner også fra hekken at Kristin Skolt ble nummer 5 i 300 meter hekk.

800 meter har det vært mye av. Beste plassering ble tatt av Aurora, som fikk en fjerdeplass på distansen i år. Det ble forresten tvillinger på første og andre, og Aurora nådde ikke helt opp i spurten om bronsen denne gangen. Julie Apeland blei nummer 10 i samme konkurranse (J16). Ellers blei løperne våre alt fra nr 12 (Haavard Lien, ny pers 2.08,07) til nr 27.

Av øvrige finaleplasseringer i tekniske øvelser har vi disse: i lengde: Sofie Olsholt nr 5 og Mathias Haugsdal nr 8. I spyd: Ida Nesse nr 6 og August Petersen-Øverleir nr 9. I tresteg; Leah nr 7 og Iselin nr 11.