Tyrving – Friidrett

Karoline – beste norske junior i nordisk!

Vår herlige fighter, Karoline Skatteboe, slo til med en imponerende femteplass i nordisk juniormesterskap i terrengløp i Uddevalla i Sverige i dag! Dermed ble hun beste norske jente samtidig som hun forbedret seg med hele ti plasser fra fjorårets mesterskap i Trondheim. Den gang ble hun nummer 15.

Den finske vinneren Vivi Rantanen og Norges Ida Østerås stakk fra feltet i starten, mens Karoline lå trygt plassert i annen pulje. Mot slutten av løpet jobbet Karoline seg opp i feltet og avsluttet i kjent stil med en rakettspurt. Dermed passerte hun også Ida på målstreken og ble altså beste norske løper!

Post scriptum: Karoline var også med på å ta lagsølv for Norge. Se bildet av medaljevinnerne i juniorklassen her.

I år var det bare 23 sekunder opp til vinneren mot nesten minuttet i fjor. Dessuten var Karoline bare 11 sekunder fra en bronsemedalje. Kondis’ tips om at «Ida Østerås, tett fulgt av Kristine Helle og Heidi Mårtensson, er Norges sterkeste kort blant jentene» viste seg å stemme dårlig…

Vi gleder oss allerede til fortsettelsen. Det er jo blitt en stor og god gjenge med lovende mellom- og langdistanseløpere i stall Enoksen nå. La oss håpe og tro at råskinnet Karoline trekker de andre med seg mot norgestoppen også i junior- og seniorklassen etter hvert! Vi husker jo nordisk mesterskap i terrengløp i fjor, hvor Karoline kom på plassen bak vår egen Else Loge — som vi håper blir inspirert til et come back når hun leser denne epistelen!