Tyrving – Friidrett

Katarina Mögenburg 1,86!

Vi signaliserte etter forrige helgs sesongdebut at 2012 kommer til å by på et solid løft for Tyrvings 20 år gamle Katarina Mögenburg. Under den store hoppergallaen i Wuppertal i Tyskland slo kom den første bekreftelse på at hun nærmer seg de aller beste. Katarina tok 1,80 og 1,83 i første forsøk før hun svingte seg over rekordhøyden 1,86 i annet forsøk. Etter to måtelige hopp på 1,88, var det tredje strengt tatt godt nok til listpassering, men så var det hennes viktigste arbeidsoppgave hvor det fremdeles gjenstår litt arbeid – å få enda mer bue på kroppen over listen – hårfint riv.

Det blir spennende å se om Katarina allerede i år kan by supertrioen i norsk høydehopp på konkurranse. Som kjent har Stine Kufaas 1,93 som pers, Tonje Angelsen 1,92 og Øyunn Grindem 1,90. Årets EM-krav er på 1,90. Vi tror sportssjef Ronny Nilsen kommer til å få et skikkelig luksusproblem med fire hoppere over dette kravet. Så får vi se om Katarina får tur til Helsinki i slutten av juni. Fra naturens side har hun jo allerede høyden på sin side – ingen norske friidrettsjenter matcher hennes 1,91 over havet!

(PS. konkurrent Tonje Angelsen oppnådde 1,93 på søndag)

(PS PS. Fra det tyske stevnet måtte red. i tillegg la seg imponere av Falk Wendrich, 16 1/2 år som klemte til med et hopp på 2,19 meter)