Tyrving – Friidrett

Amalie Iuel begynte sesongen med NM-kvalik!

Amalie er i gang med den korte friidrett sesongen i Asia, tikker det inn til oss på epost. Hun vinner – men under litt skral konkurranse ifølge hennes manager Lars Chr. Iuel. Hun gleder seg til å konkurrere i Norge til sommeren, og kanskje USA (ja hvorfor ikke?), skriver Lars videre.

Et stevne i Manila forrige lørdag er sporet opp. Her fikk hun virkelig til noen flotte resultater: 15,18 på 100 meter hekk, 64,43 på 400 meter hekk, 1,60 i høyde og 5,31 i lengde. Ingen vindmåling i korthekk eller lengde, dessverre, men på den annen side er hun atter kvalifisert til hoved-NM gjennom dette gode langhekk-resultatet!

Høyderesultatet som sist var det som kvalifiserte henne til NM gjaldt fra nyttår ikke lenger, så hun var ute av NM-troppen en kort og ubetydelig tid. Da gjelds det bare å venne seg rolig til forholdene når hun kommer hjem til Norge.

Meg bekjent skal jeg føre hoppstatistikken i år, og jeg har notert meg hvor vi har fått resultater fra så langt i år. Mosambik og Filippinene, to land som vel aldri har vært representert på en norsk statistikk tidligere?