Tyrving – Friidrett

Tyrving og Sandvin slår seg sammen

Etter lengre tids jobbing i kulissene har styrene i Tyrving og Sandvin nylig godkjent sammenslåing mellom de to friidrettsklubbene. Det vil i nær framtid bli arrangert ekstraordinære årsmøter i begge klubber for å skaffe endelig godkjenning. Målet er å fullføre sammenslåingen før junior-NM til sommeren.


Det foreslås for øvrig at klubben får et nytt navn, nemlig Tyr-Vin. Det inneholder elementer fra begge klubbnavn, og minner i likhet med navnet Tyrving om norrøn mytologi. Tradisjonene vil med andre ord bevares i alt det nye.

Noen av de beste utøverne som vil gå over til oss.

— Hele sammenslåingsprosjektet begynte med at Tyrving knyttet til seg Fredrik Amundgård, Trond Ulleberg og Kristin Sundsteigen og dermed fikk kastere på høyt elitenivå, uttaler sportslig leder Jo Nesse. I disse disiplinene står også Sandvin sterkt. Tyrving har Norges beste kvinne i kulestøt, Sandvin har den nest beste i Silje Disserud. På herresida har de Fredrik Simensen som også deltok i landskampen. — Den nye storklubben vil regjere i norsk kastsport, spår Nesse. Han er for tiden en av lederne på Tyrvings treningsleir i Portugal, der også Sandvins beste ungdommer befinner seg.

Sammenslåingen vil også styrke hoppermiljøet, en kontakt som begynte da Jonas Mögenburg m.fl. deltok i Sande i 2009 og satte daværende klubbrekord i lengde med 7,28. Eks-Sandvinjente Øyunn Grindem, nå i Jonas’ treningsgruppe, blir med over i Tyr-Vin, og hun tar i så fall med seg storsprinter Christian Settemsli Mogstad.

Necon-premierte Svein Arne Simensen blir et fint tilskudd for oss på trenerfronten.

— Det er naturlig å se seg om etter nye samarbeidspartnere nå som vi får friidrettshall på Rud, supplerer Tyrvings daglige leder Kirsten Larsen. De store stevnene vi skal arrangere i hallen, kunne blitt nærmest umulige, hadde vi ikke fått Sandvin med på laget. Sandvin er også gode på barneidrett, og den store bredden kommer godt med når vi skal kalle inn til dugnad. Vaflene steker seg ikke av seg selv, avslutter Larsen.

Reint geografisk var det også et lett valg å se ut mot Sande i Vestfold for å finne en samarbeidspartner. Stedet har mange fine kysteiendommer og er lett tilgjengelig med cabincruiser. Det vil bli satt opp fellesbåter fra Tyrvings klubbhus på Kadettangen når vi arrangerer fellestreninger i Sande for den sammenslåtte klubben. I tillegg til blir det mulig med privat transport fra Snarøya.

Flere og flere bæringer bosetter seg utover mot Røyken, Drammen og altså Sande. Kanskje dette blir starten på en ny storklubb i friidrett som strekker seg sammenhengende fra Bærum og vestover? Kasttrener Trond Ulleberg er opprinnelig fra Kongsberg, og drømmen er at storklubben skal strekke seg helt ut dit. — Klubben vil i så fall bre seg utover det vi kaller Subsea Valley, noe jeg vil jobbe for som ingeniør av yrke. Det vil også utløse hittil uante sponsormidler, kommenterer Tyrvings styreleder Einar Drabløs.

— Tyrving har stått på egne bein lenge nå, og tradisjonene er i og for seg viktige, men en slik storklubb må til hvis vi skal vinne Holmenkollstafetten for begge kjønn, avslutter sportslig leder Jo Nesse.